Днес изтича крайният срок за реализацията на цигари със стар образец бандерол

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
15:48 / 31.03.2010
766
Днес, 31 март, изтича крайният срок за реализацията на цигари със стар образец бандерол. От 1 април в търговската мрежа могат да се продават само тютюневи изделия обложени с новата акцизна ставка и облепени с нов образец бандерол. Нарушителите подлежат на санкции по реда на чл. 123, ал.2., от Закона за акцизите и данъчните складове - имуществена санкция в размер на минимум 2000 лева и отнемане на тютюневите изделия.

Акцизът, платен за нереализираните количества цигари със стар бандерол, подлежи на възстановяване при спазване на разпоредбите на Закона за акцизите и данъчните складове и правилника към закона. Тютюневите изделия трябва да бъдат унищожени под митнически контрол и за сметка на икономическите оператори. Във връзка с тази процедура от началото на следващия месец митнически служители започват инвентаризация в акцизните складове. Преди година при прилагането на тази процедура, бяха унищожени над 1,7 милиарда къса цигари.


Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Делян Пеевски: И днес независимостта и свободата на държавата ни ...
Рая Назарян: На днешния ден България поставя последния елемент в ...
Това е униформата, с която Фердинанд обявява независимостта
Историк: Думата "независимост" не трябва да я разглеждаме в ролят...
Рая Назарян присъства на празничната литургия в църквата "Св. 40 ...
Експерт: Подразни ме, че за пореден път някой ни размахва пръст


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).