До 31 януари самоосигуряващите се могат да променят вида на осигуряването

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:59 / 31.01.2012
544
До края на януари самоосигуряващите се могат да променят вида на осигуряването си, припомнят от Националната агенция за приходите. Те задължително се осигуряват във фонд "Пенсии" на Държавното обществено осигуряване, а по свой избор могат да се осигуряват и във фонд "Общо заболяване и майчинство".

Самоосигуряващите се могат да изберат да внасят осигурителните си вноски на по-висок процент или да внасят осигурителни вноски на по-нисък процент за инвалидност поради общо заболяване, припомнят от приходната агенция.

Видът на осигуряването може да се променя за всяка календарна година, ако е подадена декларация по образец. Срокът за подаване на документа е до 31 януари. Декларациите се подават в офисите на НАП лично или чрез упълномощено лице или по пощата с обратна разписка.

На интернет страницата на НАП www.nap.bg е качена информация, придружена с конкретни примери при определяне на окончателния размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Антикорупционната комисия и прокуратурата проверяват кмета на Общ...
Втора статуя в Големия канал на Хераклея Синтика!
Румен Радев наложи вето на промените в Гражданския процесуален ко...
Колко пари трябва да имаме спестени, ако искаме да си купим имот ...
Имитиращите продукти по щандовете в магазините намаляват, но се у...
Димитър Главчев: Има надграждане на елементи от процесите на подг...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).