До 6 ноември трябва да бъдат подадени имуществените декларации

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
18:41 / 23.10.2023
330
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) уведомява, че до 6 ноември изтича срокът за подаването на имуществените декларации на всички лица, заемащи публични длъжности. Срокът влезе в сила след промените в антикорупционния закон в края на септември. 

Сред новозадължените лица попадат ръководителите и органите на управление и контрол на търговски дружества с държавно или общинско участие, представителите на държавата или общините в такива юридически лица, началниците на регионалните управления по образованието, директорите на областните дирекции "Земеделие“ и директорите на териториалните дирекции на службите за сигурност.

С новоприетия закон се въвеждат и нови обстоятелства за деклариране. Сред тях са договорените лихви по кредити, криптовалути и участие в граждански дружества, тайни и неформални организации и общества. Публичните личности вече нямат право да скриват данни за имената и имуществото на лицата, с които живеят на съпружески начала.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Д-р Ива Гаврилова, онкохирург: Тенът не е на мода
Притеснителна новина за учителите, които учат децата ни
Ето какво е положението след големия пожар на АМ "Тракия"
Радан Кънев за Кирил Петков и думите му за "Възраждане": Недообми...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).