Добра новина: Изписаха от "Пирогов" 2-годишното дете, простреляно в главата

Автор: Алена Соколчева
Коментари (0)
11:02 / 10.05.2024
1290
Изписаха 2-годишното дете с огнестрелно нараняване в главата, транспортирано с хеликоптер от Враца. След месец лечение в университетската болница "Пирогов" момченцето се прибира у дома. В края на месец Април 2024 г. детето беше изведено от реанимация, съобщиха от лечебното заведение.

Припомняме, че вечерта на 13 април т.г., хеликоптер транспортира по спешност 2 - годишно дете след огнестрелно нараняване в главата с въздушна пушка. В момента, в който състоянието му позволи, екипът на проф. Габровски го оперира по спешност. Пироговските неврохирурзи извадиха проектила преминал през едната мозъчна хемисфера на детето. Това спомогна състоянието му да се стабилизира по-бързо. След операцията детето беше настанено за интензивно лечение детската реанимация на университетската спешна болница "Пирогов" в продължение на повече от 2 седмици.  

Към момента състоянието на 2-годишното дете не изисква то да остане за лечение в спешната болница. От тук нататък му предстои активна рехабилитация, а лекарите са оптимисти.

Огнестрелното нараняване, заради което беше транспортирано детето, е изключително тежко. Проникващите огнестрелни наранявания са с много висок процент смъртност и спасяването на живота на такъв пациент е голям медицински успех.

Успех при толкова тежки случаи може да се постигне само при отлично синхронизирани действия.

Виж коментарите (0)

Още по темата (10):
11.05.2024 Майката на простреляното в главата дете от Враца с първи коментар след изписването
10.05.2024 Двегодишното дете от Враца може да се движи, травмата била изключитлено рядко срещана
30.04.2024 Казаха какво е състоянието на простреляното в главата 2-годишно дете от
Враца
15.04.2024 Извадиха сачмата от мозъка на 2-годишното дете, простреляно във Врачанско
15.04.2024 Роднините на детето от Враца, което беше простреляно в главата, първо подали сигнал, че е паднало по стълбите
14.04.2024 Прокуратурата за простреляното във Враца дете: Това е причиняване на тежка телесна повреда по непредпазливост 
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Прощаваме се с Николай Волев на 22 октомври
Не се чувствате добре? Ударила ни е силна магнитна буря


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).