Държавата отпуска 5 млн. лева за реклама на черноморски общини

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:47 / 25.09.2023
948
Министерството на туризма отвори нова процедура за финансиране на маркетингови дейности на туристическите услуги в 21 черноморски общини.

Все още обаче от министерството не дават информация за последиците от големите наводнения в началото на септември, от които пострадаха общините по Южното Черноморие.

Общият размер на средствата по новата програма е 5 млн. лева, като Министерството на туризма осигурява 60 процента като безвъзмездно финансиране. Останалите 40 на сто се поемат от общините, които обаче трябва да имат свои партньори. Всеки един проект за маркетинг и реклама трябва да включва освен община, оператор на летище и туроператор. Партньор може да бъде и друга община, която не е включена в проекта.

Всеки един проект може да бъде на стойност до 400 хиляди лева, от които държавата осигурява 240 хиляди лева. Така общините ще могат да спечелят 20 проекта. Всяка община ще може да кандидатства по два проекта, стига тя да отговаря на условията. 50% от средствата ще бъдат платени авансово преди изпълнение на кампанията, съобщи БНТ.

Задължително условие е проектите да съдържат и реклама на България като дестинация, както и надписът на Министерството на туризма.

Крайният срок за подаване на документи за участие е 27 ноември тази година. Очаква се първите проекти да бъдат одобрени до месец след това.

По програмата могат да кандидатстват общините - Аврен, Аксаково, Балчик, Белослав, Бургас, Бяла, Варна, Вълчи дол, Девня, Добрич-град, Долни чифлик, Дългопол, Каварна, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Созопол, Суворово, Царево и Шабла.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Вижте задръстването край Кресна! По-добре изберете друг маршрут!
Тази атракция по нашето Черноморие си струва да се види!
На връщане от Гърция българка възкликна: От години не съм виждала...
Корнелия Нинова: Председател съм на БСП, защото такъв е законът
Манол Пейков за листите на ПП-ДБ: Няма 100% яснота
Чужденци направиха документален филм за АМ "Тракия", заглавието: ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).