Държавата предлага за продажба дял от "Транзитна търговска зона" - Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:11 / 04.11.2011
851
Агенцията за приватизация отново предлага за продажба дялове от свободните зони в Бургас, Пловдив, Свиленград и "Транзитна търговска зона" - Варна. Това съобщиха от Българската фондова борса, през която ще бъде направен търга. Всички дялове ще се продават срещу пари. За други компании, предлагани на централизирания публичен търг, се предвижда и плащане с компенсаторки.

Държавата се опитва за пореден път да продаде свободните зони, чиято приватизация беше заложена като част от антикризисните мерки на правителството. На сегашния търг цената им е значително намалена в сравнение с предишния. Най-много е намалението на "Свободна зона - Свиленград", която се предлага 50% по-евтино, за 5 млн. лв.

Това и единствената зона, от която държавата ще продава 100% дял. За транзитната във Варна и свободната в Пловдив се предлагат по 46% от капитала. Там намалението на цената е с 10% в сравнение с предишния търг, като за тази във Варна приватизационната агенция иска 5.5 млн. лв., а за пловдивската - 3.15 млн. лв. Най-малък дял - 19%, се продават от зоната в Свиленград, като началната им цена е 2.6 млн. лв.

Свободните зони са създадени за търговия и съхранение на всякакви стоки за износ, обработка на необмитени товари, транспорт и разтоварване на предмети, които се внасят транзитно през България, за да бъдат изнесени след това.

Източник: в. "Дневник"


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Пеевски: Всички български политици и институции трябва да се обед...
Антикорупционната комисия и прокуратурата проверяват кмета на Общ...
Втора статуя в Големия канал на Хераклея Синтика!
Румен Радев наложи вето на промените в Гражданския процесуален ко...
Колко пари трябва да имаме спестени, ако искаме да си купим имот ...
Имитиращите продукти по щандовете в магазините намаляват, но се у...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).