ЕК с висока оценка за авиационната сигурност на летище Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:38 / 11.08.2011
674
Летищата във Варна и Бургас изпълняват мерките за авиационна сигурност в пълно съответствие с европейските и национални изисквания. Това констатираха инспекторите на Европейската Комисия, които извършиха мониторинг на двете морски летища.

От приемането на България за страна-членка на ЕС в началото на 2007 г. до този момент, основните европейски институции в областта на авиационната сигурност - Европейската Комисия и Европейската конференция за гражданска авиация (ЕСАС) извършват ежегодни одити и инспекции на нашите летищни оператори.

Проверки от такъв мащаб дават оценка не само на нивото на работа на индустрията, но и на въздухоплавателната администрация, която от своя страна има задължението да контролира и регулира дейността на летища, авиокомпании и оператори на наземно обслужване.

Положителните резултати от този пореден мониторинг доказват, че системната съвместна работа между индустрия и държава води до високо ниво на изпълнение на мерките за сигурност, в пълно съответствие с европейските стандарти.

От своя страна, въздухоплавателната администрация непрекъснато следи за актуалното състояние на националната нормативна база в областта на авиационната сигурност. В тази връзка бяха направени промени в Закона за гражданското въздухоплаване, с които беше доразвита законовата рамка и бяха ясно разписани правата и отговорностите на всички субекти, имащи отношение към авиационната сигурност.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Желязков: Отиваме към 7-ми избори, това е такава скорост към нищо...
Почина жената, пребита брутално от непълнолетен в Перник
Денков: Ако е полезно, готови сме да получим подкрепа от който я ...
Димитър Главчев заминава за Ню Йорк
Българи ще участват в дигитализацията на Европа – ще черпим от ре...
Силовият министър погна с проверки полицаите, които имат връзка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).