Ефективна присъда за шофьор, причинил автомеле с починал край Слънчев бряг

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:56 / 04.10.2023
484
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Бургас е наложено ефективно наказание от 4 години "лишаване от свобода“ по отношение на Г.Х. Той е подсъдим за това, че при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение по пътищата, което е довело до челен сблъсък с друг автомобил. В резултат от катастрофата е починал 72-годишен мъж, Смъртта е настъпила на 04.06.2022 година в болнично заведение. Настъпили са и четири отделни средни телесни повреди на жена, както и три отделни средни телесни повреди на друга жена.

На 4 юни 2022 г. подсъдимият е управлявал лек автомобил от Бургас към Варна. В района на Слънчев бряг Г.Х. е предприел маневра по изпреварване на друго превозно средство, навлизайки в лентата за насрещно движение. В този момент по нея се движил лек автомобил, управляван от пострадалия мъж, а в него са пътували и пострадалите жени. В следствие от предприетата маневра, между дата автомобила в настъпил челен сблъсък, от който са последвали настъпилите смърт и телесни увреждания на пострадалите.

Подсъдимият е лишен и от право да управлява МПС за срок от 7 години.

Присъдата на Окръжен съд-Бургас, която е постановена по съкратеното производство, подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Д-р Ива Гаврилова, онкохирург: Тенът не е на мода
Притеснителна новина за учителите, които учат децата ни
Ето какво е положението след големия пожар на АМ "Тракия"
Радан Кънев за Кирил Петков и думите му за "Възраждане": Недообми...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).