Еколози: 12% от националните и природните паркове трябва да бъдат зони за спорт и туризъм

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
09:04 / 23.03.2013
513
12% от териториите в националните и природните паркове да бъдат отделени за практикуване на спорт и туризъм, каквато е практиката в развитите европейски страни. Това искане изненадващо дойде не от инвеститори, а от еколози и вече е изпратено официално до министъра на околната среда и водите Юлиян Попов.

Най-накрая и в България да бъдат въведени европейските параметри за изграждане на зони за спорт и туризъм в природните и национални паркове. Това поискаха изненадващо представители на екологичните организации.

"12% от територията на планините да е зона за спорт и туризъм.", това искане заяви председателят на сдружение "Природата за хората и регионите" Филип Цанов.

Според него, ако тези промени станат факт, ще се създадат благоприятни условия за хората от регионите на природните паркове.

Опазването на околната среда не трябва да означава единствено налагане на забрани, мораториуми и регулации. Това отблъсква инвеститорите, а населението в тези райони не получава справедлива компенсация за това, че териториите са под защита на закона, смята още Цанов.


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).