Експерт: Обозначението БДС по никакъв начин не гарантира, че млякото е българско и качествено

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:40
391
Нов Европейски стандарт ще гарантира качеството на млечните продукти у нас като сирене и кашкавал, които вече са със защитено наименование и произход. Според бранша, брандът БДС (Български държавен стандарт) вече е компрометиран и дава възможности за нелоялни практики.

"През годините потребителят е свикнал да търси бранда БДС, като за него това показва качество за продукта, който консумира. Ние отдавна алармираме, че продукт, който е по БДС по никакъв начин не гарантира, че млякото е българско и качествено. Може да се внесе и мляко от Африка и да го продадеш за българско. Гаранцията за качеството са европейските защитни марки - Защитено наименование на продукти, които гарантират на българския потребител, че продуктът е със суровини, произведени у нас", разказа пред NOVA Симеон Караколев, съпредседател на НОКА (Национална овцевъдна и козевъдна асоциация).

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Угасен е пожарът над връх Ком
ГДБОП разби мащабна мрежа за детска порнография – 9 са арестувани...
Огромен ръст на новоотпуснатите пенсии за инвалидност
Как се заплаща извънредният труд на полицаите?
София днес ще бъде блокирана, предстои вечното дерби на Националн...
В очакване сме на невероятно небесно шоу


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).