Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Експерт: Половината от производителите на спиртни напитки у нас са в сивия сектор
Автор: Екип Varna24.bg 17:34 / 03.04.2013Коментари (7)671
© Varna24.bg
Половината от производителите на спиртни напитки у нас са в сивия сектор. Това съобщи пред журналисти проф. Пламен Моллов, председател на Националната лозаро-винарската камара.

По думите на Моллов, голяма част от алкохола, който се изпива в България, се произвежда при нерегламентирани условия.

"Реколтата от грозде е над 350 хиляди тона, като 150 хиляди от тях отиват някъде, но никой не знае точно къде. Дали се изпиват при домашни условия или се предлагат нерегламентирано на пазара, не може да се каже със сигурност, тъй като не се контролира. Смея да твърдя, че този алкохол отива в селските кръчми, кварталните кръчми, в "ол инклузив" системите, по магистралите и пътищата. Всичко това го виждаме ежедневно", каза експертът.

Според Пламен Моллов липсата на контрол е най-големият проблем в сектора - не се знае кой носи отговорност и как е гарантирана безопасността при консумацията на нерегламентирания алкохол.

"При легалните производители всичко това е ясно, няма как да стане грешка. Но това, което се вари в селските казани, няма контрол. Знае се, че при нелегалното производство няма как да бъде извлечен метиловият алкохол и човек може лесно да се натрови", подчерта председателят на браншовата организация.

Той поясни още, че само с инцидентни проверки проблемът няма как да бъде решен ефективно. "Проверките трябва да бъдат планирани и системни. Около стотина са производителите на казани у нас. Чрез тях също би могло да се стигне до нелегалните производители на алкохол".

Според Моллов има и една криворазбрана политическа концепция, че това е една социална програма, която дава възможност на хората да си докарват допълнителни доходи с домашно производство на ракия и вино.

Източник: btv









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
С тези малоумни и дерящи кожи такси на грузинския специалист до там доведоха народа. Да си има казанчета и сам да си вари ракията. Гадняри , чудят се как да "щавят" народа.
0
 
 
г-н моллов , ти варил ли си ракия и правил ли си вино на село? маи не. от домашното по хубаво си няма. ама не можеш да ми сложиш читала на врата и това те яде отвътре , че не можеш да се нагушваш от такива като мен. дядо ми си пие ракията ,а за мен е винцето. от магазин не си купувам , пък и не ми трябва , защото повече от половината алкохол по магазините е боклук. 80 годишен човек да работи като трактор в двора с кръвно 120 на 80 от " лош домашен нерегламентиран алкохол " маи маи... е живи сме още. наздраве на всички .
Aнонимен
на 03.04.2013 г.
+1
 
 
Дядо като изпива по 60-70 литра на година да не е умрял ве? Метиловия алкохол не се бил извличал,глупости на търкалета.
0
 
 
При положение, че "светлия" сектор принуждава производителите да подаряват продукцията си на цена по- ниска oт собствената и себестойност, съвсем резонно е да се развие "сивия" сектор. Нека г-н моллов да предложи на производителите договори с адекватни цени и тогава да реве.
Aнонимен
на 03.04.2013 г.
0
 
 
Енергото пък са монополисти и трябва да ги разкараме !
+1
 
 
Всички производители имат дял в сивия сектор.
Aнонимен
на 03.04.2013 г.
+3
 
 
яд ги е в червата, че хората продават нелегално що годе читаво вино и ракия ... интересно ми е от кой сектор идват отровите в пластмасови шишета ..
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Хороскоп за деня
Интегриран градски транспорт на Варна
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: