Експерт: Ще продължаваме да ставаме свидетели на това

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:55 / 09.09.2024
1233
Отново километрични опашки по главните пътища в Югозапада и граничните пунктове с Гърция през почивните дни.

В края на почивните дни: Натоварено е движението от Гърция към България

Въпреки новите отсечки отворени през последната година, тапите от автомобили се образуваха на нови места между Симитли и Кресна, а на граничните пунктове шофьорите на тирове поискаха обяснение защо за тях няма организация.

Новите проблеми участъци са на пътен възел Благоевград, точно преди Симитли, където свършва магистралата в посока Гърция. Преди Кресна, около село Долна Градешница пък започват опашките, когато шофьорите започнат да се прибират към Благоевград, София и другите големи градове в страната.

"Ще продължаваме да ставаме свидетели на такива опашки, защото магистралата започва от "Кулата" и след това има едно място, на което прекъсва преди Кресна. Две активни ленти трябва да се съберат в една, а тя навлиза в населено място, където ограничението е 40-50 км в час", обясни Георги Бързаков, пътен експерт.

Последното нещо, което можеше да се направи, е пътят към Разлог и Банско да се отдели в отделна пътна лента. И това се направи, но тапите продължават. Затова единственото възможно решение е магисттралата да бъде изцяло пусната, каза още Бързаков, предаде БНТ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Трифонов: Македония е част от моето сърце като българин!
Донко Узунов е новият изпълнителен директор на ДКК
Антон Славчев остава шеф на антикорупционната комисия
Пребиха мъж заради паркомясто: Посегна ми с юмрук и ме удари, изк...
Радев: Историите на децата, преборили онкохематологични заболяван...
Специален анализ казва има ли нужда от трета лента на АМ "Тракия"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).