Експерт по сигурност: Имотни конфликти или рекет може да стои зад кървавата свада в Халкидики

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:25 / 19.08.2024
1365
Продължава разследването на кървавата свада между българи на Халкидики. По информация от гръцки медии, четирима от първоначално задържаните 8 души вече са освободени. След тях е и българският съсобственик на бара в Ханиоти. След инцидента бяха арестувани петима българи, сред които и Кирил Киров - Кирчо Руския.

Според експерта по сигурността Тихомир Безлов части от двете групи, участвали в конфликта, имат криминални регистрации. "За какво е спорът може само да се гадае. Официалната хипотеза е забавена поръчка, но очевидно има и други бизнес интереси. Имотни конфликти, рекет или спорове за охраната на заведението може да стоят зад инцидента. Това са най-честите хипотези. Българският бизнес в Гърция много се разрасна, има къмпинги, ресторанти, хотели. Когато има бурно разрастване, винаги има конфликти", коментира той в ефира на NOVA NEWS. 

По думите му в гръцките медии се споменава за връзки между собственика на ресторанта в Халкидики и български бизнесмен. "Заведението е било успешно, затова може да е имало апетити към него. Струва ми се, че присъдите в Гърция ще са по-тежки от тези у нас, ако се докаже вина", обясни Безлов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14):
30.08.2024 Скандалът с Кирчо Руския провалил бизнес инвестиция за 2,5 млн. евро
25.08.2024 Журналист: Руски и български мафиоти превземат северната част на Гърция
22.08.2024 Адвокатът на Киро Руския с версия за побоя в Халкидики
20.08.2024 Адвокатът на българите, участвали в масовия бой в Гърция: Причината наистина е закъснялата поръчка
19.08.2024 Проф. Каламарис за стрелбата в Халкидики: Службите и прокуратурата в Гърция са много внимателни и пазят тишина около случващото се
19.08.2024 Слави Ангелов: Вижда се как мутрите на Кирил Руския млатят поваления на земята собственик все едно са си на Слънчев бряг
Още новини от Национални новини:
Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може д...
Катастрофа затруднява движението по АМ "Тракия", в посока Бургас
Даниел Митов за думите на македонския вицепремиер: За такава обид...
Министър Карадимов: За да се справим с "мъртвите души" на изборит...
Пожар! Подпали се влака София-Варна
Пеевски: РСМ да се извини на България и българите!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).