Експерт за агресията на "Хамас": Путин даде старт на това

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:16
249
Условията са за разрастване на войната. "Хизбула" получиха тежък удар. Имиджовият удар е трудно преодолим. Израелските удари показаха изключителна военна, интелектуална и техническа мощ. Всеки ще си помисли дали да рискува, нападайки Израел. Това заяви Васил Данов, представител на Атлантическия съвет за България, по повод ударите на Израел по Ливан и "Хизбула".

Мохамед Халаф, журналист, смята: "Израел сега не е този Израел от преди 7 октомври. Военната доктрина е тотално различна. Бенямин Нетаняху успя да убеди всички, че води война за съществуването на Израел. Това няма да спре скоро."

По думите му Иран е в много деликатна ситуация. От друга страна, Нетаняху иска да покаже, че няма да позволи повече да се случи операция като тази на 7 октомври.

"Реформаторите и умерените сили в Иран могат да покажат желание да не се разраства войната, защото нямат шанс да я спечелят. Каквото и да направи Иран силово, не може да си възстанови позициите нито в Ливан, нито сред палестинците", смята Данов.

"Израел продължава да бъде жертва на агресия от "Хамас" и "Хизбула". Войната на Израел е справедлива, защото е отговор на непредизвикана агресия. Голямата черна сянка отзад е на Владимир Путин и кремълският режим – Путин даде старт на агресията на "Хамас" и оттам се завъртя целият порочен кръг, в който се върти сега Близкият изток", каза още той пред NOVA.

Виж коментарите (0)

Още по темата (98):
30.09.2024 Военният министър от Варна: Сънародниците ни в Ливан ще бъдат евакуирани с два полета на правителствения самолет
30.09.2024 Правителственият самолет е в готовност за евакуационна операция
30.09.2024 Милен Керемедчиев категоричен: Израел показа какви ще са военните действия на бъдещето
30.09.2024 Българка, която живее в Ливан: Евакуацията върви
29.09.2024 МВнР съветва: Пътувания до Израел - само по неотложност, спират се полети
28.09.2024 Предприемат се мерки от българската държава за извеждането на сънародниците ни от Ливан
Още новини от Национални новини:
Днес е последният работен ден за десетки сезонни работници
Правителственият самолет е в готовност за евакуационна операция
Променят разписанието на някои влакове от и към Варна
Инженер от Варна: Такива имоти се купуват от хора с високи доходи...
Новият шеф на БЛС: Един от най-важните приоритети е остойностяван...
Жена се изгуби в Родопите, планинските спасители я намериха


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).