Елизабет Паисиева: Художествената гимнастика е училище за живота

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:02 / 06.10.2023
678
За мен на художествената гимнастика е училище за живота. Всичко, което съм като личност, е благодарение на спорта, разбира се и на моите родители, но всички хора, които срещнах по пътя ми, всички мои треньори, балетни педагози, връзката, която изградих с всеки един, който беше около нас когато растях като състезател, съм благодарна, че ми помогнаха да бъда това, което съм. И това се опитвам винаги да предам на моите състезателки. Това каза Елизабет Паисиева за предаването "Фокус, България, Европа и светът на фокус" за радио "Фокус"

Елизабет Паисиева работи от 13 години извън България. Работила в Норвегия и Франция. Това лято съвсем случайно попада във Facebook на фондацията на майстор Йордан Камджалов, който търси координатор за своята организация. Елизабет си подава документите и така след интервюто става директор "на този нов Просветен център", с цел да развиват възможностите на децата. 

"Всъщност ще градим личности, български деца и български личности, захранени с нашата идентична, с това да развият максимална техния потенциал. За мен работейки 13 години извън България, аз всъщност никога не съм искала да работя извън България, просто така винаги ме отвеждаше художествената гимнастика, и аз много обичам да пътувам, обичам да преоткривам нови култури. И така се задържах доста дълго. Но всъщност аз винаги съм искала да направя нещо за нашата страна, за нашата България. И това такъв гениален човек, такава личност като маестро Камджалов, и заедно да работим за бъдещето на България, за мен това е най-голямата мотивация."

За гимнастичката няма нищо по-мотивиращо от това да работи с български деца и

маестро Камджалов. Споделя с възторг, че за нея е винаги било престиж да носи името на България на гърба си.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Д-р Ива Гаврилова, онкохирург: Тенът не е на мода
Притеснителна новина за учителите, които учат децата ни
Ето какво е положението след големия пожар на АМ "Тракия"
Радан Кънев за Кирил Петков и думите му за "Възраждане": Недообми...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).