Емилия Масларова: Успяхме да изпратим над 1000 души на почивка от домовете за възрастни хора

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:47 / 11.10.2008
1036
Горда съм, че успяхме да изпратим над 1000 души на почивка от домовете за възрастни хора в страната. Това каза министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова при представянето на доклад за политиката на Министерство на труда и социалната политика (МТСП ) за възрастните хора по време на годишната срещна с международно участие „Възрастните хора - живот с бъдеще", организирана от МТСП и фондация „Хасуми -България". 200 души в момента почиват на планина.

Министър Масларова каза, че е поканена да кумува на една от двойките възрастни, които тази година заминаха на море.
Според министъра на труда - все още не е направено достатъчно за спорта на възрастните хора у нас. По думите й - не сме успели да направим онази комбинация от специалисти, които могат да рехабилитират и да осигурят по-добра грижа за дълголетието на хората от третата възраст. „Хосписите са също един проблем за България, защото са малко", каза Масларова. Тя посочи, че за сега около 200 000 души желаят да се възползват от тази услуга. „Възрастните хора трябва да могат да почиват по линия на Програмата за рехабилитация и социална интеграция", допълни тя. По думите й така възрастните хора могат да отидат на почивка, като тя няма да е напълно безплатна, но държавата ще поема част от разходите, като например тези за рехабилитацията.

„ Това пред нас са задачи, които изискват желание и организационен опит и отношение на цялото общество", заяви още министърът на труда и социалната политика.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Земеделският министър поиска забрана за вноса на украински яйца в...
ЦИК е дала разрешение кметът на Минерални бани да бъде задържан
Законът ни препоръча, назначихме си служебни домоуправители, но в...
Климатолог разкри какво ни чака: Застудяване, бури, циганско лято...
Външният ни министър: България остава напълно ангажирана да оказв...
Димитър Гърдев: Управлението на РСМ прави рязък завой към Белград...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).