Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Енчев: "Има такъв народ" обслужиха ГЕРБ и ДПС
Автор: Екип Varna24.bg 12:02 / 08.05.2021Коментари (0)1399
©
"Възмутително е поведението спрямо българските пенсионери на партиите на "новото статукво“ – "Има такъв народ“ и "Демократична България“, въпреки че Христо Иванов даде леко заден като се срещна с протестиращите пенсионери пред парламента и заяви, че е готов да ги подкрепи, ако Корнелия Нинова предложи източник на финансиране за преизчисляването на пенсиите. Но Корнелия Нинова го предложи – до края на годината това да е "Сребърният фонд“. По предварителни разчети, ако той не е ограбен от режима на Борисов, трябва да има 3,3 млрд. лв.

Ето, Корнелия Нинова предложи едно радикално и напълно икономически обосновано решение. Така че нека всички над 2 млн. български пенсионери знаят – левицата направи всичко възможно, за да се приеме тази индексация на пенсиите. БСП искаше българските пенсионери да получат реституция на своя труд - става дума за повишаване на базата на пенсиите с 150-200 лв. Това е революционно решение, което ще въздаде социална справедливост. Българските пенсионери го заслужават и аз се надявам в следващия парламент това да бъде първата точка на новите управляващи.“

 Това заяви народният представител от парламентарната група на "БСП за България“ Велизар Енчев в "Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

 За промените в Изборния кодекс Енчев коментира: "Изборният кодекс беше променен в последния момент, за да гарантира увеличението на резултата на ДПС в Турция. През 2016 г. беше прието едно добро предложение – в държави извън ЕС да се откриват най-много 35 секции. Интересното е, че Слави Трифонов е инициатор да отпадне това ограничение, което изцяло развързва ръцете на ДПС в Република Турция - с адвокатската подкрепа на Мая Манолова и "Демократична България“, които имат по този въпрос последователна политика. Аз съм изненадан от поведението на Слави Трифонов и се питам дали тези възрожденски песни бяха опит за примамка на избиратели или става дума за една патриотична кауза, която се изроди в изцяло кауза, обслужваща ДПС. Забележете: Република Турция – държава, в която не се спазват човешките права, правата на жените са една фикция, в която дори президентът Ердоган не дава стол да седне на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен – точно в тази държава даваме в ръцете на Ердоган правата да се открива една секция с 40 заявления. С това установяваме едно ново положение, при което вотът от Турция може чувствително да изкриви резултатите от парламентарните избори в полза на ДПС.“

 Велизар Енчев разкри и юридическа пробойна в новия Изборен кодекс – паралелното съществуване на стария текст, че може да се гласува само в посолствата и в генералните консулства на България, и новият – че може да се гласува в секции извън посолството със заявление от 40 души.

"На всички вече им е ясно кой как "игра“ в този парламент. "Има такъв народ“ на първо място обслужи ГЕРБ като им хвърли спасителен пояс, отказвайки да състави правителство с подкрепата на БСП. С този спасителен пояс на следващите избори Бойко Борисов може дори да увеличи своя резултат, тъй като цялата държавна и местна администрация е негова“, смята Велизар Енчев.

По неговите думи, ако Слави Трифонов наистина е искал да демонтира модела на ГЕРБ, е трябвало да приеме протегната ръка на БСП, без чиято подкрепа не можеше да се състави правителство.

"Фактът, че той не иска да състави правителство с подкрепата на единствената опозиционна сила, която през миналите 4 години беше радикална опозиция на режима на Борисов, означава, че Слави Трифонов обслужва директно партия ГЕРБ – съзнателно или несъзнателно“, подчерта Енчев.

Велизар Енчев се спря и на темата за бъдещото служебно правителство: "Иска ми се служебното правителство на президента Румен Радев да продължи работата на комисията за ревизията на управлението на Борисов, където наблюдаваме потресаващи кадри и аз изцяло се присъединявам към призива на Корнелия Нинова прокуратурата да се самосезира. Що се отнася до очакванията от служебното правителство в кадрово отношение, лично силно бих се изненадал, ако президентът Радев покани в това правителство човек като Деница Златева, макар че това сега да е една хипотеза, тъй като г-жа Златева е приела и то в пълна тайна, да бъде управляващ директор на едно от най-големите държавни енергийни дружества в България. Това само по себе си означава, че влиза, образно казано, в кохортата на партия ГЕРБ.“



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: