Евродепутат праща наблюдатели на делото срещу Иван Славков

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:34 / 20.11.2012
819
Членове на юридическия екип на евродепутата и председател на ГОРД, Слави Бинев ще присъстват на заседанията по делото "Славков", които са насрочени за 22 и 23 ноември, от 9.00 часа, във ВОС.

В началото на месец ноември, г-н Бинев поиска с официални писма, Иван Славков да бъде изслушан от ресорни комисари и председатели на комисии в Европарламента. Евродепутатът подаде сигнал, свързан с получената от него информация по делото "Славков", в която са описани доста обезпокоителни факти. За извършените нередности и това безцеремонно погазване на човешките права, са уведомени Г-жа Вивиан Рединг - Комисар по правосъдието, основните права и гражданството, Г-жа Сесилия Малмстрьом - Комисар по вътрешни работи, Г-жа Барбара Лохбилер - Председател на парламентарната комисия по човешките права, Г-н Хуан Фернандо Лопес Агилар - Председател на парламентарната комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, Г-н Карло Касини - Председател на парламентарната комисия по конституционни въпроси, както и до Г-жа Соня Алфано - Председател на Специалния комитет по Организираната престъпност, корупцията и прането на пари, към Европейския парламент.

Припомняме, че съдията по делото Петър Митев отхвърли всички искания на защитата на Иван Славков, в това число разпит на 24 свидетели, на вещи лица, приобщаване на доказателства, СРС, разпити и свидетелски показания по други дела, имащи отношение към тежкото обвинение срещу Славков. По този начин той бе лишен от конституционното право на защита и бе нарушен принципа за равнопоставеност между страните по делото - обвинение и обвиняем.
По време на съдебното заседание на 29 октомври, подсъдимият Иван Славков заяви, че ще има готовност за финалната си защитна реч на 19 ноември, но правото му за последни думи преди изчитане на присъдата му бе безпрецедентно потъпкано и отнето от съдия Петър Митев.
Очаква се на 22 и 23 ноември да бъдат изслушани пледоариите на прокурорите и защитата, след което ще бъдат произнесени присъдите.


Виж коментарите (1)

Още по темата (31):
14.05.2015 В Бургас потвърдиха присъдата на престъпната група на Иван Славков
12.02.2015 Делото срещу престъпната група на Иван Славков се пренесе в Бургас
14.01.2014 Апелативният съд не даде ход на делото срещу престъпната група на Иван
Славков
13.01.2014 Над 3 ч. съдът изслушва искания на защитата по доказателствата по делото срещу групата на Славков
13.01.2014 Славков поиска от съда разпит на около 20 души
13.01.2014 Делото срещу престъпната група на Иван Славков започна на втора инстанция
Още новини от Национални новини:
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...
Асен Василев: Славчев остава шеф на Комисията за противодействие ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).