Фандъкова: До края на годината трябва да е готов държавният стандарт за оценка на качеството в средното образование у нас

Автор: Цвети Христова
Коментари (0)
16:15 / 13.09.2024
1050
До края на 2024 г. трябва да е готов държавният стандарт за оценка на качеството в средното образование в България, това е ангажиментът, който Галин Цоков, министър на образованието, пое в отговор на мой въпрос от трибуната на Народното събрание. Това заяви бившият кмет на София и настоящ депутат Йорданка Фандъкова в личния си профил във Faceboоk, предаде Sofia24.bg.

Ето какво още добави тя: "През ноември трябва да започне широко обществено обсъждане на рамката за качество. Това е и една от препоръките в доклада на Сметната палата, които трябва да бъдат изпълнени до края на следващата година.

Образованието и качеството на предучилищното и училищното образование са не само тема, която вярвам, че ни обединява, но и кауза за благополучието на децата на България и просперитета на нацията ни. 

Затова обаче е нужно час по-скоро да приемем стандарт, за да знаят всички в системата, какви са поставените цели. За ГЕРБ образованието е стратегически приоритет и го доказахме с инвестициите в учителите и в образователната среда. Най-важната промяна - промяната в учебните програми - предстои. По този въпрос ще продължим да работим и да търсим широка обществена и политическа подкрепа".

Виж коментарите (0)

Още по темата (745):
19.09.2024 Здравен експерт: Във вендинг машините за лекарства няма нищо лошо и ще бъде полезно на хората
18.09.2024 Фармацевтите срещу вендинг машините: Изключително опасно е
18.09.2024 ИТН: Категорично трябва да има вендинг машини за лекарства
18.09.2024 Александър Симидчиев: Автоматите, които отпускат лекарства по рецепта, задължително трябва да имат видеовръзка с фармацевт
17.09.2024 Александър Симидчиев за вендинг машините за лекарства: Не позволяват да се осъществява контрол
17.09.2024 Депутатите забавиха с 1 година новата такса смет: "Замърсителят плаща" се отлага засега
Още новини от Национални новини:
ЕК ни поряза!
Станислав Балабанов: Политиците в РСМ няма да видят ЕС с това пов...
Невена Басарова: Емоционалната интелигентност е много важна, за д...
Икономист обясни как ще се променят платежните системи след прием...
Лена Бориславова: Недопустим е езикът, който използват от РСМ
Алибегов за подновяването на менюта: Няма лошо да информираме кли...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).