Фермер обясни за колко продава свинското и защо цените при него са по-високи от тези в магазина
Артистът Влад Мирита (43 г.) печели добри пари не само от музика, но и от фермата си в Търговище. По празниците обаче бизнесът му върви най-добре, като вече има много поръчки. Тенор-фермерът Влад Мирита разкри за Click! колко продават продуктите си за традиционната коледна трапеза, но и защо цените му са по-високи от тези в магазините.
От 14 години Влад Мирита инвестира парите, спечелени от музика, в животновъдната си ферма, която с времето просперира. И тази година като че ли върви най-добре, като изпълнителят има дълъг списък с поръчки за зимните празници.
Имаме пушени колбаси на цена от 118 леи за кг (46,5 лв.), колбаси на 84 леи на кг (33 лв.), пушен бекон на 79 леи на кг (31 лв.), Лебервурст на 114 леи на кг (45 лв.) и др., уточнява фермерът.
От Влад Мирита научаваме и колко струва едно цяло прасе:
Цяло прасе от 120 кг струва 6280 леи (2476 лв.), а прасе от 40 кг струва 2240 леи (883 лв.). Свинското струва около 50 леи (20 лв.) за килограм.
Художникът Влад Мирита обяснява защо цените са по-високи от тези в магазините:
"Ние произвеждаме качествени продукти и начинът, по който отглеждаме птици и прасета, е напълно противоположен на това, което го прави индустрията. Затова и цените са подходящи, ние се обръщаме към аудитория, която е готова да плати за много качествен продукт, който не цели да го засити само от 12.00 до 17.00, а наистина да го нахрани, да даде на тялото здраве и да укрепи имунитета му система.
Влад Мирита помага и на хора без финансови средства:
"Правим и дарения, на домове за стари хора или някое сдружение, което предлага храна на улични хора, даряваме продукти за вкусна супа“, каза още Влад Мирита,