Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Финансист: Увеличените такси на хазартните оператори ще намалят броя на игралните зали
Автор: Харитина Агопян 13:00 / 22.12.2023Коментари (0)855
©
Увеличените такси на хазартните оператори ще намалят броя на игралните зали. Това каза Бойко Димитров, финансист и общински съветник в столицата, в "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус“. Хазартният бизнес ще бъде обложен с до 3 пъти по-високи такси за лицензиране, стана ясно вчера, на 21 декември.

"Всеки слушател вижда, че на всяка крачка има игрални зали и е пълно с реклама, много се развива и онлайн хазартът – бизнесът е в разцвет. Тук регулациите са твърде либерални – лесно се откриват зали и се организират залагания“, смята Димитров.

"Мисля,че повишаването на таксите, които засягат хазартните оператори, е правилна стъпка не с цел да се ограничи развитието на съответния бизнес, но държавата да може да попълва приходите си така, както е естествено“, смята Димитров.

Има две гледни точки – едната е, че хазартът е форма на забавление, втората е, че това забавление прераства в пристрастяване, отчете финансистът. "Понякога хазартът се превръща в заболяване, така че трябва да се търси балансът между забавлението и това, което се нарича болестно състояние“, категоричен е общинският съветник.

"На фона на бюджета, който е десетки милиарди, очакваните от хазартните такси 200 млн. лв допълнителни приходи не са кой знае какво ключово перо. Философията на промените е да се въведе ясен механизъм за облагане на всички хазартни дейности. С повишените такси ще се намали малко количеството на хазартните оператори. Това е проблем за хазартните оператори, но от гледна точка на гражданите е добре да имаме по-малък брой игрални зали“, смята Димитров.

Настояваме не само на общинско, но и на държавно ниво да се възстанови дискусията къде може да рекламира хазартният бизнес, каза още събеседникът. Той е внасял в столичния общински съвет предложение за редуциране на хазартната реклама върху сгради, които са общинска собственост. Предложението още не е разгледано, но Димитров и колегите, с които то е изготвено,п родължават да настояват това да се случи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Метро 2021
Катастрофи в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: