ГДБОП организира благотворителен турнир, събраните средства ще подпомогнат деца на загинали техни колеги

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:48 / 13.10.2023
864
За втора поредна година Академията на МВР е домакин на благотворителен турнир "Калоян, Иван и Цвети“ – имената на три деца, чиито родители бяха част от системата на МВР, но вече не са сред нас. Турнирът, в който участват 31 отбора от различни структури на вътрешното министерство, се организира от колегите на починалите от Главната дирекция "Борба с организираната престъпност“. Две са основните състезателни дисциплини – физическо натоварване и стрелба. А целта е събраните средства да подпомогнат Калоян и Иван, които вече са в 6 и 7 клас, и Цвети - второкурсник в АМВР.

Ръководството на МВР подкрепя инициативата. "Убеден съм, че в това състезание ще покажете професионални умения. По-важното обаче е, че с организирането му давате пример за човечност и грижовност“ - с тези думи заместник-министър Кирил Ценкин поздрави участниците в турнира. Успех им пожелаха още заместник-министър Стоян Темелакиев, директорът на ГДБОП главен комисар Явор Серафимов и ректорът на академията старши комисар доц. д-р Иван Видолов.

На възлови места във висшето учебно заведение на МВР са поставени кутии, в които всеки може да остави заделените от него средства за каузата. Отворени са и дарителски сметки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Д-р Ива Гаврилова, онкохирург: Тенът не е на мода
Притеснителна новина за учителите, които учат децата ни
Ето какво е положението след големия пожар на АМ "Тракия"
Радан Кънев за Кирил Петков и думите му за "Възраждане": Недообми...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).