Габриела Славова остава в ареста, защитата й твърди, че се опитала да осуети убийството на Пейо Пеев

Автор: Неда Узунколева
Коментари (0)
16:18 / 23.04.2024
1489
Габриела Славова остава в ареста, предаде репортер на "Фокус". Днес съдът разгледа мярката й за неотклонение, която заедно с майка си е обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев.

В момента Славова е в ареста, но иска по-лека мярка за неотклонение. Габриела не се яви на делото, беше изпратила писмо до съда.

Защитата на Славова посочи, че здравословното състояние на обвиняемата е влошено. Защитата приложи множество епикризи от проведени прегледи, които да подкрепят тезата, че обвиняемата не се чувства добре.

В залата присъства и Велико Минков, който твърди, че е баща на едно от децата на Габриела Славова, което е само на седем месеца. В момента и двете деца са при родителите на убития Пейо Пеев.

"Успях да видя сина си, гледат го много добре. Искам справедливост", каза Минков преди делото. Присъства и бабата на обвиняемата.

На предишното заседание на 30 януари Софийският апелативен съд прие, че са събрани достатъчно доказателства за виновността на обвиняемата в извършването на умишленото убийство на Пейо Пеев.

"Съдебното производство е във финалната си фаза. Възможността обвиняемата да се укрие отпада. Отличната й репутация също предполага, че няма да извърши престъпление. Видно е, че тя е участвала в тази случка, но с цел да осуети по-сериозни действия между участниците", това заяви защитата на Габриела Славова в съда.

Адвокатите на Славова отново посочиха, че тя е майка и иска да бъде до децата си като основание за по-лека мярка. Според защитата отговорните власти неглижират тежкото здравословно състояние на обвиняемата.

"Съществува реална опасност за живота й", казаха адвокатите. Според тях има възможност Славова да е получила мозъчен инфаркт.

Прокуратурата беше катеторична, че има достатъчно доказателства за вината на обвинаемата в извършването на убийството. Обвинението посочи, че Пейо Пеев е бил убит по особено мъчителен начин.

"Няма начин убийството да е извършено от един човек", посочи прокуратурата.

Според обвинението доказателствата за влошеното състояние на Славова също са неубедителни. "Прокуратурата е обвинител, не е лекар", репликираха адвокатите на Славова. Според съда има достатъчно доказателства, че Габриела Славова е участвала в убийството на Пейо Пеев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (67):
29.08.2024 Тъщата на убития Пейо Пеев получи поредния отказ от съда
23.08.2024 Съдът не разреши на Красимира Трифонова лечение в психиатрична клиника
27.06.2024 Красимира Трифонова, обвинена за убийството на своя зет Пейо Пеев, остава в ареста
19.06.2024 Ето какво реши съдът за тъщата на убития и оставен на Витоша Пейо Пеев
07.06.2024 Габриела топи майка си за убийството на Пейо
21.05.2024 Съдът реши: Тъщата на Пейо Пеев остава в ареста
Още новини от Национални новини:
Вижте задръстването край Кресна! По-добре изберете друг маршрут!
Тази атракция по нашето Черноморие си струва да се види!
На връщане от Гърция българка възкликна: От години не съм виждала...
Корнелия Нинова: Председател съм на БСП, защото такъв е законът
Манол Пейков за листите на ПП-ДБ: Няма 100% яснота
Чужденци направиха документален филм за АМ "Тракия", заглавието: ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).