Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ген. Стефан Янев: От "Български възход" не искаме да се превърнем в територия. Искаме да имаме нашата национална държава
Автор: Екип Varna24.bg 09:27 / 05.06.2024Коментари (0)1331
Целта ни е България да има правителство с ясна програма и с хоризонт. Правителство, което да работи за българските граждани и да осигури всички възможности те да благоденстват“, категоричен бе бившият служебен премиер

Ние от "Български възход“ не искаме да се превърнем в територия. Искаме да имаме нашата национална държава, да я развиваме и развита да я оставим на нашите деца и внуци. Опасявам се, ако продължим с тази политика на безкрайни взаимни обвинения, нападки и лепене на етикети, рискуваме да загубим хоризонта и държавата си. Това каза лидерът на партията ген. Стефан Янев по време на национална среща под мотото "България по пътя на развитието, реалните решения за измерими резултати“, която се проведе в сградата на Учредителното народно събрание във Велико Търново. В събитието взеха участие водачът на листата за Европейски парламент Даниела Везиева, водачи на листи за Народно събрание, кандидати за членове на ЕП и за народни представители от цялата страна.

Янев отбеляза, че символиката на сградата, в която е държавността на българската държава е била възстановена, задължава всички присъстващи да бъдат честни и откровени с граждани, да им казват истината и да им посочат правилния път за развитието на България.

"Важният разговор за бъдещето на България, за който ние сме се подготвили, имаме нашата визия, искаме да бъде открит и отворен и за другите политически партии, за представителите на гражданското общество, за представителите на научната общност и заедно да определим една цел за развитието на България, която да наречем национална цел, която да превърнем в стратегия за нейното достигане след 10, 20, 30 години“, изтъкна лидерът на ПП "Български възход“, която е с №16 в бюлетините.

По думите на Стефан Янев време е като народ, като общество да застанем на здравите основи на това, което нашите предци са ни завещали – че с обединение, с общи усилия можем заедно да успяваме и да върнем напред.

"Целта ни е България да има правителство с ясна програма и с хоризонт. Правителство, което да работи за българските граждани и да осигури всички възможности те да благоденстват“, категоричен бе бившият служебен премиер.

"Дошъл е моментът на разума. Дошъл е моментът, в който хора като нас, които могат, доказали са се, имат идеи, смелост и кураж да отстояват каузата България, да бъдат в управлението и в следващия парламент“, заяви Даниела Везиева, която е водач и на листата на "Български възход“ за национален парламент в 19 МИР Русе.

"Знаем каква трябва да ни е икономиката. Знаем какви стъпки да отстояваме в следващия парламент. Знаем, че на първо място трябва да се изгради транспортна инфраструктура в северната част на страната ни така, че регионалният дисбаланс да бъде намален, защото всички виждаме как се развива южната част на България и как изглежда северната част“, посочи министърът на икономиката в служебното правителство на Стефан Янев.

Везиева обясни, че бюджетът на страната трябва да бъде структуриран по друг начин, да спре да бъде проинфлационен.

"За да растат доходите ни, трябва да имаме работеща икономика. А за да работи бизнесът ни, трябва да намалим регулациите. Трябва всеки лев, който идва през програми от Европейския съюз, да бъде вложен в бизнеса реално“, посочи тя.

Даниела Везиева се спря и на темата "Образование“, което по думите ѝ се нуждае от радикална промяна – да се развива професионалното образование.

Тя обясни и как може да се промени социалната дейност в България – от такава, която просто разпределя пари, да стане дейност, която да създава условия тези, които нямат квалификация, да я получават, да бъдат адекватни на пазара на труда.

Според нея, за да сме общество, трябва да пазим традициите си. Трябва да пазим тази символика, която са ни оставили нашите предци, и да я предадем на бъдните си поколения.

Везиева изтъкна, че сега е моментът кандидатите на "Български възход“ да бъдат сред хората и да им кажат: "Дошло е времето за разумност, дошло е времето за нормалност. Дошло е времето, в което всички трябва да се обединим и да спрем да мислим, че някой отвън ще ни оправи държавата. Ние сме държавата, всеки един от нас“.

"Ако искаме да променим държавата, ако искаме да я отстоим, да бъде българска не само 1300 години назад, а и още толкова напред, то това зависи от нас“, убедена е Даниела Везиева.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Рокади в ДПС
Отношенията София-Скопие
Арестуваха продуцента Нико Тупарев
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: