Германски кораб ще провежда научни изследвания в Черно море

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:43 / 11.01.2012
659
Министерският съвет разреши пребиваването на научно-изследователския кораб "Poseidon", плаващ под германски флаг, в териториалното море и изключителната икономическа зона на България от 2 до 18 февруари т. г., както и престой в пристанище Бургас в периода 18-21 февруари.

Целта на посещението е провеждането на комплексни научни изследвания. Те са част от реализацията на мащабен проект, свързан с изследване на промените в дисперсията и смесването на води от източната част от акваторията на Средиземно море в районите на проливите Босфор и Дарданели и югозападната част от Черно море.

Научните изследвания, които са предназначени изключително за мирни цели и за разширяване на познанията за морската среда, ще се извършват с безопасни методи и средства и не създават затруднения за България при упражняване на суверенните й права и юрисдикция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Антикорупционната комисия и прокуратурата проверяват кмета на Общ...
Втора статуя в Големия канал на Хераклея Синтика!
Румен Радев наложи вето на промените в Гражданския процесуален ко...
Колко пари трябва да имаме спестени, ако искаме да си купим имот ...
Имитиращите продукти по щандовете в магазините намаляват, но се у...
Димитър Главчев: Има надграждане на елементи от процесите на подг...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).