Глобиха Е.ОН с 1 млн. лева, крили финансови отчети

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
08:46 / 04.11.2010
784
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране глоби трите електроразпределителни дружества с по един млн.лв. Така общо санкцията за ЧЕЗ, Е.ON и EVN е 3 млн. лв. Причината за драстичната мярка са констатираните нарушения по време на одита, който регулаторът им направи през лятото.

Според председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев, нарушенията вече са отстранени и заради това дружествата не са отнесли по-сериозни санкции.

Преди месец ДКЕВР връчи общо 23 акта за нарушения на трите дружества. За ЧЕЗ те бяха 9, за Е.ОН - 8, и 6 за ЕVN. Максималната глоба за всеки от тях можеше да е по 1 млн. лв. Направения одит показа, че и трите дружества, които продават ток на крайния потребител у нас, са скрили информация във финансовите си отчети. Не е изпълнявана инвестиционната програма, със закъснения са изкупувани трафопостове и са взимани заеми за повече от година при това без нужното по закон разрешение от комисията по енергийно регулиране.

Източник: EkipNews.com


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Експерт: Подразни ме, че за пореден път някой ни размахва пръст
Над 4000 души валидираха професионалните си умения
МВнР: България няма връзка с взривовете в Ливан и Сирия
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Деян Николов: Страх ги е от закона за чуждите агенти – нека видим...
Социологът Димитър Ганев: Няма политическа партия, която да може ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).