Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Голяма грешка е да пълните просто колата с гориво и да си мислите, че все ще върви
Автор: Екип Varna24.bg 20:46 / 26.08.2024Коментари (5)14403
©
Много собственици на автомобили смятат, че просто трябва да напълнят колата с гориво и да я карат толкова дълго, колкото искат, като пренебрегват необходимостта от периодично почистване на клапаните и инжекторите. За известно време това невнимание може да не се отрази на работата на двигателя с вътрешно горене, поне докато колата е нова. След изминаването на няколко хиляди километра обаче се появяват първите проблеми, категорични са автомобилни механици.

Благодарение на някои свои действия или по-скоро заради бездействие много шофьорите неволно повреждат инжекторите и клапаните на двигателите на техните автомобили. С течение на времето частите на агрегата започват да страдат от натрупването на различни отлагания. Тези нежелани проблеми могат да повлияят негативно на работата на клапаните, което от своя страна причинява смущения в газоразпределителната и запалителната система.

Освен това замърсяванията се натрупват и в инжекторите, което води до нестабилна работа на двигателя. Ако има значително натрупване на замърсители, инжекторите губят способността си ефективно да пръскат гориво и започват да го подават под формата на непрекъснат поток, което може да причини детонация. Комплексът от тези фактори води до сериозни повреди на цилиндро-буталната група.

Основната причина за натрупването на отлагания често е използването на ниско качествен бензин. При високи температури ниско качественото гориво отделя химически съединения, които се утаяват като отлагания, запушвайки инжектори и клапани, пише automedia. За да намалите нивата на замърсяване, силно се препоръчва да почиствате двигателя от време на време. Експерти съветват това почистване да се прави на всеки 60 000 км, като за този процес се използва ултразвуково оборудване.

Освен това можете сами да почистите двигателя с вътрешно горене. За да направите това, трябва да напълните автомобила с висококачествено гориво с добавки за почистващи препарати, което се продава на много бензиностанции. За ефективно почистване на инжекторите и клапаните е препоръчително да оставите двигателя да работи за кратко време на най-високите обороти няколко пъти седмично, например, докато шофирате по магистрала.

Също така е важно да не изпускате от поглед редовното използване на специални добавки за гориво, които могат да бъдат закупени във всеки магазин за консумативи. В случай на продължителна пауза в работата на автомобила се препоръчва добавянето на специализирани продукти в резервоара. Това ще помогне за предотвратяване на запушване на двигателя с вътрешно горене и залепване на клапани след дълъг период на бездействие.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.08.2024 г.
0
 
 
Пълни глупости са това
Aнонимен
на 27.08.2024 г.
0
 
 
Глупости на търкълца!Сервизаджиите се чудят как да ни вземат парите.Отидеш ли в сервиз, вече няма излизане.
Aнонимен
на 27.08.2024 г.
0
 
 
А дърт атмосферен двигател и той ли? Дето трябва бензин с вода да му сипеш да почне да кашля... Категорични били механиците... Дръжки. Как ще се зарадват тия от гаранционния сервиз, че ще им паднат гаранциите. :)
Aнонимен
на 27.08.2024 г.
0
 
 
Да бе, на нова кола за 50000 ще и сипвам съмнителни добавки в горивото да чистя нов двигател. Не е ли по-лесно да сипвам читав бензин отколкото съмнителни добавки?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Бюджет 2025
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: