Говори майката на загиналия парашутист: Мишо беше най-слънчевото дете, което съм виждала

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:11
540
Майката на загиналия при фаталния инцидент край Ботевград парашутист говори само по NOVA. Високо в небето е мястото, където Михаил Стойчев се чувствал най-щастлив. В петък трябвало да отпразнува 28-я си рожден ден. 

"Мустакатко. Седи отгоре и ни се смее в момента. Както казва баща му: "Такъв шамар ни удари, че не знаем на кой свят сме". Ние тук страдаме за него, скърбим, защото ще ни липсва. Да му кажа: "Мише, Мишленце", да го гушна. Това вече няма как да се случи, ще остане само един спомен", споделя Деница Велева, майка на Михаил.

Жената разбира от новините, че се е случил инцидент с парашутист. 

"Когато разбрах, шофирах. Нормално е всяка майка, която знае за страстта на детето си, да му се обади. Звъннах, но не ми вдигна", разказа Деница.

"Мишо беше най-слънчевото дете, което съм виждала. Невероятен човек. Всеки, който е докоснал по някакъв начин, го е променил към по-добро. Той и малкият ми син са моите най-големи учители за това как трябва да бъде живян този живот. Не да се борим, а да правим това, което ни харесва", каза още тя.

"Според мен това, за което е мечтал, е да види свят. Посетил е много места, много острови, запознал се е с много интересни хора. Пътувал е в Америка. Много са го искали там да остане, харесаха го още като беше малък, но детето предпочиташе да си остане в България", добави майката на Михаил.

Най-голямата му страст била да се рее в небето. Ходил е на обучения по свободно падане в чужбина. Майка му дори спряла да брои колко скока е направил. 

"Бяха над 350. Той искаше да се усъвършенства, харесваше му", допълни тя. 

Ръка за ръка във въздуха в последните две години е с един от най-близките си приятели - Стоян Димков. Винаги заедно, освен във фаталния момент.

"Първото нещо, което си казваш като видиш Мишо, е колко е усмихнат, с топъл и позитивен поглед, скрит зад един засукан мустак. Аз не съм го виждал сърдит, намусен, разстроен", каза приятелят на Михаил.

След инцидента в сряда властите повдигнаха обвинение срещу собственика на балона, от който беше извършен фаталния скок. Балонът не е имал лиценз. Въпреки това Деница казва, че нищо няма да върне детето ѝ.

Виж коментарите (0)

Още по темата (18):
26.10.2024 СРС реши: 10 000 лв. гаранция за собственика на фаталния балон, от който са скочили парашутистите край Ботевград
26.10.2024 Съдът решава за собственика на балона от фаталния инцидент край Ботевград
25.10.2024 Балонът за скокове от трагичния инцидент край Ботевград е бил използван за превоз на деца
24.10.2024 В България няма фирма с лиценз за разходка с балон. Повечето дори не знаят, че трябва да се регистрират
24.10.2024 Адвокатът на собственика на балона: Виновен е парашутистът
24.10.2024 С пет присъди е собственикът на балона, от който са скочили парашутистите край Ботевград
Още новини от Национални новини:
Над 1/5 от българите прибягват до заем, за да покрият жилищните с...
Природата в багри: Наблюдавайте есенните листа на нос Калиакра
Украйна и България проведоха първи рунд от преговорите по споразу...
Пулмолог: Фините прахови частици 2,5 са 30 пъти по-малки от косъм...
На прага на зимата: Очаква се да поскъпнат всички услуги в ски ку...
Карадимов: Служебният кабинет предприе безпрецедентни мерки за пр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).