Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Гражданска отговорност" скача с 10%
Автор: Екип Varna24.bg 15:23 / 06.11.2011Коментари (9)659
© Varna24.bg
Задължителната за шофьорите застраховка "Гражданска отговорност" ще поскъпне с до 10%. Поне 800 хиляди шофьори ще трябва да подновят застраховките си на по-високите цени през следващите три месеца. Асоциацията на българските застрахователи оправдава увеличените цени с големите щети, които правят румънските водачи.

По данни на Комисията за финансов надзор и застрахователния бранш "Гражданска отговорност" през 2008 г. е струвала средно 144 лева. Очаква се в края на тази година цената да е около 220 - 225 лева. Според застрахователите полицата поскъпва най-вече и заради непрекъснато увеличаващите се катастрофи, които правят румънските шофьори с купени и застраховани в България автомобили. "През последните две години имаме масово купуване на български автомобили от граждани от съседните страни и от румънски. Там обезщетенията са доста по-високи. Всичко това води и до ръст в обезщетенията на застрахователните компании", обяснява Коста Чолаков.

Наложената в Западна Европа бонус система съвестните шофьори да плащат по-евтина застраховка, а рисковите - много по-скъпа, ще навлезе масово на българския пазар през 2013 г. В момента компаниите предлагат такива отстъпки само на дългогодишните си клиенти. Анализите на застрахователите показват, че най-внимателни са шофьорите над 35 години. По-малко кататастрофи правят и водачите в малките градове и села и за тях застрахователите предвиждат по-големи отстъпки от цената на застраховката. За да могат да правят сериозни отстъпки и за новодошлите клиенти застрахователите искат да се убедят, че в новата обща за целия бранш информационна система ще има пълни данни за всеки един водач в България.

Все пак има вариант "Гражданска отговорност" да поевтинее поне с 1,50 лв., ако парламентът отмени задължението всяка кола да има стикер, залепен на предното стъкло. Толкова струва самата лепенка. До края на годината Комисията за финансов надзор ще представи нов проект за промени в Кодекса за застраховането. Според комисията, след въвеждането на единната информационна система и така наречената електронна полица, залепването на такъв стикер става ненужно. КАТ ще може да проверява дали шофьорът има сключена застраховка по регистрационния номер на колата.

Източник: в. "Стандарт"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ПЛАЩАЙ ,НАРОДЕ И..ЗА БОГА ,БРАТЯ-КУПУВАЙТЕ И ПЛАЩАЙТЕ!! И СПЕТЕ СПОКОЙНО-ВЛАСТТА БУГАРСКА МИСЛИ ЗА ВАЗЕ ДЕНОНОЩНО !! :-)) РУМЪНЦИ..ГЪРЦИ..ПАПУАСИ,ЕСКИМОСИ И МАРСИАНЦИТЕ ДАЖЕ ЩЕ СА ВИНОВНИ,Я..КАТО ВЛАСТТА ЛАПКА СЪЩО ОТ ЦЯЛАТА РАБОТА И ПиЧАЛБАТА СЕ ГОНИ-ОТ ВАС..ЗА ТЯХ!! ПЛАЩАЙТЕ ,ВИКАМ,И БЕЗ МНОГО БЛАБЛА..НАЛИ И ГЛАСУВАХТЕ НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ?! АН ТАКА,МОЛОДЦИ,ДЕРЗАЙТЕ И ВИКАЙТЕ "УРАААА"!! КАКВИ СА ТИЯ ИЗЛАГАЦИИ И ДРЪНКАНИЦИ ТУКАНКА?? ВАДЕТЕ МАНГИТЕ-КАТО ИСКАТЕ КАРУЦИ ДА КАРАТЕ,ПЛАЩАЙТЕ(КЪДЕ ЩЕ ХОДИТЕ??) И ВИКАЙТЕ "УРААААА"!!НЕ ВИ ЧУВАААААМ?!? :-0
Aнонимен
на 06.11.2011 г.
Aнонимен
на 06.11.2011 г.
0
 
 
Сега като почнат да идват и гръцките шофьори,дето на пътя са като камикадзета,сигурно със 100% ще се вдигне заради тях...
0
 
 
Я вземете се осведомете,какво то4но покрива гражданската безотговорност и на кого,а проблема с румънците е ,4е са правили катастрофи в Румъния не у нас, щото тая застраховка е и международна!
Aнонимен
на 06.11.2011 г.
+1
 
 
Нещо не разбирам коментарите Ви, или може би те се отнасят за някоя новина от миналата година ?!! Къде виждате да се ковментира въпроса за обвързване на гражданската отговорност с годината на производство на колата? Прочетете отново и тогава коментирайте Сега просто ни се навървя на всички, с обяснение предназначено за дебили, че румънските водачи причиняват повече ПТП на територията на страната ни. На печелившият супер богаташ българина ЧЕСТИТО !
+1
 
 
Само така тая простотия я няма никъде по света.Застраховка обвързана с кубатурата на двигателя.Нов мерцедес и стара бракма плащаме еднакви застраховки, а логиката , че застрахователя винаги трябва да е на печалба е велика.Евала
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (458) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1720) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: