Гърци броят 15 бона за наши момченца

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:46 / 27.10.2013
617
Гръцки семейства броят между 12 и 15 хиляди лева, за да си купят момченце от България. Момиченцата вървят по-евтино - от 8 до 10 бона, разкриха от службите по сигурност.

Изпаднали роми обаче са готови да си продадат децата и за по-ниски суми. В момента разследващите органи у нас и в южната ни съседка се опитват да установят дали 4-годишното българче Мария, намерено в гръцки катун, е било изтъргувано от родителите си. Майката Сашка Русева от град Николаево твърди, че я подарила. Гръцки и британски медии обаче написаха, че "русият ангел" е бил продаден, като сумите варират от 500 до 1000 евро. Според разследване на британския вестник "Дейли мейл", Сашка Русева два пъти е била арестувана заради опит да продава бебета в Гърция, но и двата пъти се измъквала под гаранция.

Няма данни русите деца да вървят по-скъпо от тъмните. В Европа мургавите ромчета даже се предпочитат, защото западняците харесват различността, коментират експерти по трафика на хора. Основните претенции на купувачите са детето да е здраво, като по-често се търсят момчета. Затова и те струват по-скъпо от момичетата.

В ромската общност обаче децата албиносчета са на особена почит. На тях се гледа като на "златна жилка", защото носят повече пари от милостиня в сравнение с мургавите просяче. Албинизмът се среща много по-често сред ромите, отколкото сред неромите, съобщи австралийският сайт Яху7 по повод разкритията за "русото ангелче" Мария. Твърди се, че бащата е носител на гена за албинизъм. Както стана ясно, в семейството на Сашка и Атанас Русеви от Николаево има поне още 3-4 руси деца. Версията на майката е, че светлата жилка се предава от нейния род.

Проучване от 1992 г., публикувано в сп. "Джърнъл ъв медикъл дженетикс", показва, че албиносите се срещат 151 пъти по-често сред испанските роми, отколкото сред неромите в страната. Изследването открило също така високо равнище на роднинство сред родителите, което би могло да доведе до по-голяма честота на някои рецесивни гени, пише "Телеграф".

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Над 26 хил. водачи получиха фишове за по-малко от седмица
Феноменът "тъмни прозорци" в България: Много жилища се водят праз...
Адвокати разкриха как чужденец може да купи фирма у нас
Вирусолог съветва при хрема, зачервено гърло и кашлица веднага да...
ПП-ДБ с упрек към служебната власт: Можем да загубим над 60 млн.е...
Икономист: Европа се деиндустриализира. Изнасят се ключови произв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).