Хладно време ни очаква утре

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:28 / 19.09.2013
602
През нощта на отделни места, главно в Северна България ще превали дъжд. В Дунавската равнина и по Черноморието ще остане ветровито - с до умерен запад-северозападен вятър. С него в страната ще нахлува хладен въздух, а облачността от северозапад ще започне да намалява. Минималните температури ще са в широки граници - от 5°-6° в котловините на Западна България до 13°-14° на места в Източна България, където сутринта облачността ще е все още значителна. 

Утре през деня ще има променлива облачност, често намаляваща до слънчево. По-значителна ще бъде тя в следобедните часове и над Родопската област. Ще продължи да духа до умерен северозападен вятър, който до вечерта ще отслабне. Хладно време, с максимални температури предимно между 18° и 23°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще достигне и малко надвиши средната стойност за месец септември.

Над планините ще има променлива облачност, намаляваща временно и до слънчево. По-често значителна ще бъде тя след обяд и над Родопите, където е възможно да превали. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. И там ще захладнее. Максимална температура на 1200 метра: 13°-14°, на 2000 метра - около 6°.

Над Черноморието сутринта облачността ще е все още значителна и в ранните сутрешни часове по северното крайбрежие все още е възможно да превалява. През деня ще бъде по-често слънчево, но ветровито. Ще духа умерен северозападен вятър, в процес на отслабване, а през втората половина от деня постепенно ще се обърне от югоизток. Максимални температури по крайбрежието - между 19° и 22°. Температурата на морската вода е 21°-24°. Вълнението на морето преди обяд ще бъде 2-3 бала, по-късно ще отслабне до 1-2 бала.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Безлов: На един и същи адрес у нас са регистрирани около 200 фирм...
Борислав Гуцанов повежда листата на БСП в 3-МИР Варна
За това ценно българско богатство плащат по 15 хил. долара за кил...
Шефът на ДАНС: Името на България по никакъв начин не може да бъде...
Важно съобщение от наша банка
Мицкоски за искането на Ковачев ВМРО-ДПМНЕ да бъде изключена от Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).