© | | Хотелиери отново скочиха срещу предложението "ол инклузив" да се предлага единствено в луксозни хотели. Агенцията за безопасност на храните неотдавна лансира идеята хотелите с три звезди да могат да предлагат услугата само ако имат места за хранене, равни на 60% от легловата си база. На форум във Варна, посветен на тази тема, от бранша изтъкнаха, че не сега е времето за този дебат и той с нищо няма да помогне на бизнеса в следващите месеци. Вдига се излишен шум по време на сезона, категорични са те."Ол инклузивът" няма нищо общо с категоризацията на хотела, казват от туристическия бранш. "Това са различни неща, има различен вид "ол инклузив". Примерно онзи ден на преговори за ол инклузив с Моцартов следобед - кафето ли ще контролират или музиката на Моцарт. Аз не съм щастлив, че ще предлагам "ол инклузив", но това търси туроператорът и този, който ме продава. Аз съм три звезди, даже мисля да се направя и на две, елате ме забранете, имам площи половината "Златни" да храня, каза Георги Щерев, председател на съюза на хотелиерите на "Златни пясъци", предаде Дарик.
Категорията не е основополагащ критерий, смята и Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците на хотели в "Слънчев бряг". "Двузвездният хотел може да има огромната кухня, защото е купен по приватизация и знаете какви бяха кухните навремето. В тризвездните хотели в момента в Слънчев бряг няма нито едно място, в момента българи се молят за места и няма къде да ги настаним. Не стои така въпросът с четири и пет звездните хотели. Разбира се, че са заети, но там се намират места, което означава, че хората търсят по-евтиния продукт, по-евтината почивка и ние, респективно вие, нямате никакво право да им отнемете тази възможност", посочи Иванова. |