Христо Иванов: Нямаме война с ДПС, Пеевски не разбира, че ще има нови правила

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
11:07 / 23.02.2024
1473
Нямаме война с ДПС, Пеевски не разбира, че ще има нови правила. Това каза депутатът от ПП-ДБ Христо Иванов пред журналисти в парламента, предаде репортер на "Фокус".

"Много болезнено преживя идеята, че 100% контрол, които досега е свикнал да смята, че му се дължат, вече не могат да продължат по този начин. Ние се опитваме да сложим на масата ясни правила, да сложим на масата стандарти и политическа отговорност. Затова е тази цялата тази истерия", заяви съпредседателят на ПП-ДБ.

По думите му целта на Пеевски била да въвлече всички в скандал, използвайки измислици и полуистини, които обаче щели да направят продължаването на управлението невъзможно. 

"Ние не можем да си позволим да тласнем страната към избори. Понеже нашият разговор е с ГЕРБ и този разговор трябва да е по нещата, които сме предложили. Ако има аргументи против, ако има по-добри предложения, ние сме готови да ги чуем", категоричен бе Иванов.

Съпредседателят на ПП-ДБ заяви, че няма да отговаря на Пеевски. 

"Единственото, което има значение сега, е политическа партия ГЕРБ, с техните коалиционни партньори от СДС, да дадат отговор на нашето предложение и да можем да продължим разговора с това дали можем да споделим отговорността през следващия кабинет на ротацията", обясни той.

"Ние искаме да се разберем с ГЕРБ за условията, при които ще бъде излъчено правителство с премиер Мария Габриел и да сложим ред, по който всички партии, включително ДПС, когато техните предложения отговарят на някакви стандарти, да могат да участват в решенията, в номинациите и излъчването на ръководства", допълни той.

Христо Иванов призова лидера на ГЕРБ да даде възможност за начало на преговори между първите две политически сили: "Добре е господин Борисов да престане да се крие и партия ГЕРБ да отговори на съществените политически предложения, които сме направили и да влезнем в преговорите, за да върнем нещата в някаква политическа логика".

Запитан за коментара на Пеевски, че без ДПС не можело да има правителство, Христо Иванов отговори, че това трябва да бъде обяснено защо това е така. Той подчерта, че в интерес на всички е българските турци да гледат в една посока с целия електорат в страната. 

"ДПС разбраха, че Делян Пеевски не може да бъде единствен техен представител и че ще има друго представителство. Желанието те да влязат в конституционната промяна е нещо, което умни хора в ДПС са разбрали като възможност. В момента господин Пеевски изгаря и тази възможност", каза още той.

"Добре е господин Борисов да престане да се крие и партия ГЕРБ да отговори на съществените политически предложения, които сме направили и да влезнем в преговорите, за да върнем нещата в някаква политическа логика", призова Христо Иванов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1135):
09.07.2024 Конституционният съд реши: Мандатът на Белазелков и Атанасова не е 9 години
01.07.2024 Конституционния съд обяви за "противоконституционна" съдебната медиация
06.06.2024 Асен Василев загуби делото, което водеше срещу Делян Добрев за 250 000 лв. 
31.05.2024 Внесоха подписите за ново извънредно заседание на парламента
30.05.2024 Искат отново извънредно заседание на парламента, ето кога и защо
21.05.2024 ГЕРБ-СДС искат второ извънредно заседание за днес заради цените на тока
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Прощаваме се с Николай Волев на 22 октомври
Не се чувствате добре? Ударила ни е силна магнитна буря


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).