И днес "жълт код" за Варна заради силен вятър

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
08:27 / 28.10.2012
872
"Жълт код" вещаят за Варна и областта днес синоптиците заради силен вятър. Червен код е обявен в две области на Южна България заради интензивни валежи от дъжд. Предупреждението за опасно време е в сила за областите Смолян и Кърджали, като в Кърджалийско се очаква и бурен вятър. Оранжев код е в сила за други четири области на страната - Благоевград, Хасково, Пловдив и Пазарджик отново заради поройни валежи. В други 20 области на страната обявеният код е "жълт". Само в две области - Видин и Плевен е обявен зелен код.

Интензивни и значителни валежи се очакват в Южните Родопи и югозападните райони от страната - за денонощието надминаващи 50-60 л/кв.м. Срещу понеделник в почти цялата страна ще вали, като отново в Южните Родопи и югозападните райони валежите ще са най-значителни. Ще духа силен южен вятър с пориви до 25 м/сек.

Времето при обявен червен код е опасно, прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Предлагат се сериозни промени в ползването на данъчни облекчения ...
10% от най-богатите консумират толкова енергия, колкото 80% от ос...
Елена Йончева стигна до Йемен – помоли българските моряци от кора...
Ще бъде ли освободен шефът на КПКОНПИ?
ВСС заседава: Приема първите кандидатури за нов главен прокурор
Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).