Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
И неговите се разграничиха от постъпката му
Автор: Екип Varna24.bg 21:10 / 27.10.2023Коментари (0)569
© NOVA
Арабският комитет за интегриране у нас се разграничи от действията на арестувания в София палестинец. 50-годишният Бахжат беше задържан заради клип, в който обявява свещена война и призовава към джихад, а в дома му в столичния квартал "Люлин" полицията е открила знаме на ИДИЛ.

Бахжат живее от няколко години в София. Съседите му го познават бегло. Жена, която живее в същия блок, сподели пред камерата на NOVA, че той ѝ е помагал с бебешката количка. Забелязали, че напоследък често го посещавали араби. Събирали се пред входа, а после и в апартамента му. Какво са обсъждали - съседите не знаят, но подозират, че полицията ги е следяла изкъсо. "Полицаите са били цивилно облечени първия ден. На другия ден се качват и ги арестуват всичките, които са били в апартамента“, твърди друга съседка на палестинеца. 

Задържаният живее у нас от 1996 година. Женен е и е със статут на постоянно пребиваващ. Днес в апартамента му екипът ни не откри никого. Даниел познава семейството на задържания, както и самия Бахжат. "Много са добри, много са благи цялото семейство. Не съм го виждал агресивен или нещо такова. Мисля, че той не е добре. Мисля, че взима някакви опиати. Лично за мен човекът е дезориентиран, сяда по пейките, става, не знае къде се намира, сам си говори“, казва той.

Според Арабския комитет за интегриране Бахжат имал болезнено минало. Живеел като бежанец в Ливан и посещавал комуна. "Баща му почина преди няколко месеца. Сега е точно проблемът, който става – ние сме под окупация. Жестока война, бомбардировка, то нормален човек ще се побърка, камо ли човек с психическо отклонение“, коментира председателят на Комитета Ибрахим Халед. Той категорично разграничи общността от действията задържания. "Нито имаме спящи клетки или не знам какво – глупости! Хората си живеят тук отдавна, няма място за страх“, допълни Халед.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
Арестуваха продуцента Нико Тупарев
Рокади в ДПС
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: