И в саздърма у нас откриха конско месо

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (11)
15:43 / 21.03.2013
857
Саздърма с 5% съдържание на конско месо, което не е обявено на етикета на продукта, се е продавала в българската търговска мрежа. Това съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Наличието на конско месо в продукта е установено след анализ в лаборатория в Германия.

Това показват резултатите от ДНК анализ на 25 проби, като само в саздърмата е открито нерегламентирано влагане на конско месо вместо телешко. Инспектори към съответната Областна дирекция по безопасност на храните извършват проверка на предприятието, което произвежда този продукт. Цялата налична продукция от партидата се изтегля от пазара и при необходимост ще бъдат изследвани всяка от съставките, вложени в продукта.

България трябва да изпрати общо 100 проби за анализ в Германия, като до момента са изпратени 75. От резултатите на 50 анализа става ясно, че 5 продукта, включително и саздърмата, съдържат конско месо. Очаква се в близките дни да станат ясни и резултатите от последната партида от 25 проби.


Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).