Ицо Хазарта за мястото си в Европарламента: Нека съм шантав, и по-добре

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:23 / 20.06.2024
1042
"Разбира се, че ще ми бъде трудно и се притеснявам за това, което ми предстои. Промяната изобщо не е малка за мен, както и за семейството ми. Но смятам, че бързо ще свикнем и всичко ще се нареди по най-добрия начин.“ Това разкри бившият народен представител Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, след като се разбра, че става евродепутат. Той благодари на всички, които са гласували за него – 27 000 души, и е категоричен, че няма да разочарова хората, но не крие притеснението си от предстоящото му приключение.

Хазарта ще замине за Брюксел с жена си и двете си деца, които ще започнат изцяло нов живот в белгийската столица. Най-малката им дъщеря Юлия е само на 3 годинки, но изглежда, че детството ѝ ще премине извън България.

"Очаквам с нетърпение да дойде краят на този мандат, за да покажа на всички, че не са сгрешили за избора си. Благодарен съм и на семейството ми, че е плътно до мен и ме подкрепя“, споделя Ицо Хазарта.

Според класацията на "Политико“ Хазарта е един от 23-мата най-шантави депутати в новия Европейски парламент.

"Хип-хоп изпълнителят спечели място от листата на ПП-ДБ. Песните му набраха милиони слушания онлайн и се превърнаха в мелодии на протестите срещу корупцията“, пише изданието.

То обръща специално внимание на видеоклипа на песента на Ицо Хазарта "Имам човек“, в която рапърът гони корумпираните представители на българската държавна система и ги изпарява с пръскачка за инсектициди.

"Не ме интересува какво говорят хората за мен, стига да знам, че аз съм си удържал на думата и правя всичко по силите си, за да изпълня всички дадени от мен обещания. Нека съм шантав, и по-добре“, категоричен е Ицо Хазарта.

По думите му той е единственият българин, попаднал в класацията тази година, и това не е случайно, тъй като думите му са чути, а действията разбрани.

"При първите ми срещи с децата в домовете преди две години и половина говорех малко повечко, отколкото бе нужно. После се усетих и започнах повече да ги слушам, отколкото да им говоря. Това се оказа безценно училище за мен. Чуваш ги, разбираш проблемите им и се стараеш да дадеш всичко от себе си, за да помогнеш“, заявява той.

По този повод е категоричен, че така ще прави и с всички останали хора – иска да ги чуе.

Междувременно се разчу, че след като успя да попадне в Европейския парламент, Ицо Хазарта е решил да се вземе в ръце и да опресни бързешком английския си език, за да може да общува с останалите депутати от политическото си семейство в Брюксел. Няколко пъти в седмицата учителка по езика на Шекспир идвала в дома на депутата, за да го обучава, а Хазарта сериозно налягал над уроците, пише "Ретро".

"Ицо няма дори висше образование! Той завърши Класическата гимназия и след това не записа нищо, тъй като кариерата му на рапър тръгна стремглаво и дотам“, коментират негови колеги от ПП.

Виж коментарите (0)

Още по темата (61):
26.06.2024 ПП-ДБ се присъединиха към групата на "Обнови Европа" в европарламента
18.06.2024 Вицепрезидентът Илияна Йотова откри конференцията "Европейският съюз: Накъде след изборите за ЕП?"
14.06.2024 Журналистът Момчил Инджов с анализ какво предстои пред Европа след изборите
13.06.2024 Обявиха имената на българските евродепутати: Елена Йончева отново заминава в Брюксел, Джевдет Чакъров и Росен Желязков остават у нас
12.06.2024 Елена Йончева става евродепутат, след като двама се отказаха
12.06.2024 Росен Желязков с голяма новина за мястото си в ЕП
Още новини от Национални новини:
Депутати от "Величие" отправяли заплахи към Ивелин Михайлов, казв...
Димитър Ганев: Политически предприемачи ще излязат с идеи за през...
Варненци, предупредени сте! Екстремни жеги в утрешния ден
Горан Благоев: Св. Синод най-накрая да излезе със становище за во...
Калин Стоянов за номинацията за МВР министър: Нямам партийни прис...
Мечка стресна туристи


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).