Икономисти вещаят нова Виденова зима

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:41 / 05.10.2013
1165
Нова Виденова зима чака България заради финансовата политика на кабинета "Орешарски" , прогнозираха "левият" икономист Кольо Парамов и "десният" Евгений Кънев.

В сутрешния блок на bTV икономистите с противоположни политически се обединиха около мнението, че правителството продължава да провежда популистки мерки, за да си купува подкрепа.

Парамов прогнозира, че предстоящата зима ще бъде "малко по-зле от Виденовата", когато рафтовете в хранителните магазини се опразниха, инфлацията достигна много високи нива и имаше фалити на банки.

"Просто ще има друго име и същите характеристики," добави Евгений Кънев от Реформаторския блок.

"БСП не разбира какво е състоянието на бюджета и възможностите на държавата. Това, което прави, е пълен популизъм", коментира Парамов.

Според Евгений Кънев от Реформаторския блок икономическите ходове на кабинета са панически действия въпреки недоброто положение на публичните финанси.

"Цели два месеца говорихме, за да вземем 1 млрд. заем, а за седмица, без да се е говорило, финансовият министър ще вземе още 700 млн. лв. До декември ще вземат още 1 млрд. лв., през януари ще им трябва още един," посочи Кольо Парамов.

Според неговата теза като финансист министър-председателят Пламен Орешарски знае какво го чака и ще продължава да взема заеми и ще се опитва да се размине с протестиращите.
Парамов обясни, че парите за коледни добавки, за които социалният министър Хасан Адемов заговори отново през тази седмица, са най-малкият проблем, който кабинетът трябва да решава, и даде пример с тежката ситуация в здравеопазването.

"Икономиката, която трябва да връща заемите, не се подобрява. Когато безработицата започне да расте, има голяма опасност всички да дойдат в София и тогава възможността да се управлява ще бъде изчерпана", допълни Евгени Кънев.


Виж коментарите (2)

Още по темата (382):
28.06.2014 Борисов: Кабинетът да каже: "Провалихме се, спасете държавата"
14.06.2014 Оставка в сряда и избори наесен?
14.06.2014 Варна излиза на протест срещу правителството
14.06.2014 Една година протести срещу кабинета "Орешарски"
14.06.2014 Варна ще отбележи 1 г. от началото на масовите протести срещу
правителството
13.06.2014 Утре Варна ще отбележи 1 г. от началото на масовите протести срещу правителството
Още новини от Национални новини:
Над 26 хил. водачи получиха фишове за по-малко от седмица
Феноменът "тъмни прозорци" в България: Много жилища се водят праз...
Адвокати разкриха как чужденец може да купи фирма у нас
Вирусолог съветва при хрема, зачервено гърло и кашлица веднага да...
ПП-ДБ с упрек към служебната власт: Можем да загубим над 60 млн.е...
Икономист: Европа се деиндустриализира. Изнасят се ключови произв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).