Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Илияна Йотова: България не е малка държава и има много потенциал
Автор: Екип Varna24.bg 09:16 / 13.10.2023Коментари (0)733
©
Не с палиативни мерки, не под чужд диктат, а с ясна мисъл и цел работим за това България да бъде сигурна, стабилна, предвидима държава с демокрация с активни, а не затихващи или привидни функции, заяви Илияна Йотова

"Против съм деленето на Европа на малки и големи държави, на отличници и изоставащи. Всички трябва да сме равни – такъв е замисълът на европейския проект. България не е малка държава, има много потенциал.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към над 100 представители на френския бизнес. Делегация от Движението на предприятията във Франция е на посещение в България, за да се запознае с нейните предимства за инвестиции. Представителите на различни сфери на производството, услугите, енергетиката, цифровите технологии, са от Бретан – една от най-динамично развиващите се френски области. Организатори на посещението са от Българската стопанска камара и Френско-българската търговска и индустриална камара с подкрепата на посолството на Франция в България.

"Вашата визита е важен знак за моята страна, защото Франция е сред основните двигатели на чуждестранните инвестиции в България. Визитата ви е и признание, че България продължава да привлича интереса на френския бизнес и трябва да използваме максимума от променената реалност – преориентирането на много производства на френски компании от Азия към Европа. Преди всичко това посещение е отговорност – да оправдаем очакванията ви, да създадем необходимата стабилна и предвидима среда за трайни инвестиции“, посочи вицепрезидентът.

"Не съм от хората, които се хвалят голословно или пък хулят агресивно своята страна. За мен такова поведение е погрешно, дори недостойно. Проблемите си ги знаем, знаем и че имаме много работа още да свършим, за да бъде България сигурната, стабилната и предвидимата държава – най-важните условия за чуждестранните инвеститори. Това е приоритетът на приоритетите без значение на политическа окраска, това е сред основните задачи на всяко правителство“, заяви Илияна Йотова. Тя увери гостите, че "не с палиативни мерки, не под чужд диктат, а с ясна мисъл и цел работим за това България да бъде държава на сигурност, ред, демокрация с активни, а не затихващи или пък привидни функции“. "Това заслужават преди всичко българските граждани. Заслужават и да завършим пълноправното си членство в Европейския съюз с приемането в Шенген и еврозоната, от което големи ползи ще има и бизнесът“, изтъкна вицепрезидентът.

Илияна Йотова се обърна специално към председателя на Движението на предприятията във Франция от департамента Ил-е-Вилен, Бретан, Ерик Шалан Белвал, като подчерта неговата икономическа визия за развитие с акцент върху благосъстоянието и достойнството. Тя цитира неговите думи: "Когато дадете на хора с увреждания автомобилни части, върху които да работят, вие не проявявате състрадание, а показвате вяра в техните умения. С работа можете да спечелите или да си върнете достойнството.“








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Избор на български еврокомисар
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Избират нов български еврокомисар
Процедурата за избор на нов главен прокурор
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: