Илков: Няма опасност за живота и здравето на хората в Пловдивско, които живеят в близост до мястото с открития америций

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:00
270
Няма данни за други количества америций 241. Това заяви пред журналисти в Панагюрище служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. Припомняме, че при специализирана операция на МВР, ДАНС и прокуратурата в Пловдив бяха открити 80 плочки с радиоактивното вещество.

Министърът уточни, че проведената акция е предотвратила  възможността част от веществото да бъде изнесено и насочено в друга посока. Илков увери, че няма опасност за живота и здравето на хората, които живеят в близост до мястото, където е съхранявано веществото. Той посочи също, че двама от задържаните остават в ареста, има повдигнати обвинения срещу тях. Те са криминално проявени с регистрирани престъпления срещу собствеността.

Всичко е много специфично и не трябва да допускаме каквато и да била грешка в разследването, така че лицата да получат ефективно и високо наказание, заяви  още Атанас Илков.

Министърът на вътрешните работи коментира и подготовката за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Той съобщи, че в министерството са постъпили няколко сигнала, но по думите му те "не са с някаква сериозна тежест".

Сигналите са за лица, които евентуално ще участват в купуване и продаване на гласове, но на този етап няма нищо конкретно като факти и информацията е много обща. Независимо от това, тя подлежи на проверка, след което ще бъде докладвана на прокуратурата, каза Илков.

Основна задача пред нас е да гарантираме честни и прозрачни избори, така че да не допуснем изкривяване на вота на гражданите. Ще бъдем безкомпромисни в нашите действия. Имаме организация с колегите от ДАНС и от прокуратурата, има изготвен междуведомствен документ,  така че взаимодействието и координацията да бъде на едно добро ниво, каза още Атанас Илков.

Министърът на вътрешните работи е в Панагюрище по повод Националния конкурс "Пътен полицай на годината - 2024", който тази година се провежда за 30-и път, пише Novini.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Километрично задръстване се образува на "Кулата" в първия от трит...
Земетресение бе регистрирано на 30 км от Благоевград
Президентът: Днес се разделяме с двама достойни летци
Николай Костов: Поставянето на вендинг машини за лекарства е поте...
Атанас Атанасов: Не знам за какво говори Борисов, провалът на рот...
Явор Колев: Кибервойната може да доведе до огромни щети и загубат...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).