Йоан Стоянов успя: Прибра се от атакувания Израел, играе за България срещу Литва

Автор: Петя Кузева
Коментари (0)
08:33 / 12.10.2023
641
Йоан Стоянов се присъедини към лагера на националния отбор по футбол на България в базата в "Бояна" в столицата. Това се случи в сряда малко преди полунощ. В събота "лъвовете" ни се целят в първа победа за настоящата 2023 година.

23-годишният футболист, роден в Пловдив и израснал в Израел, пристигна в родината си с полет от Тел Авив за София. Той бе възпрепятстван да подсили тима ни навреме и наравно със съотборниците си заради извънредната ситуация, извършената многостранна терористична атака в Израел на 7 октомври и започналата война.

Както "Фокус" ви съобщи, по-малко от 24 часа по-рано, Йони продължаваше да е в Израел с клубния си тим Апоел Беер Шева, играчите на който държаха непрестанна връзка с децата от районите, оказали се в епицентъра на войната.

Квалификацията за ЕВРО 2024 между България и Литва ще се играе в събота от 19 часа на Националния стадион "Васил Левски", а на 17-и октомври, следващия вторник, гостува на Албания в приятелски мач.

"В последните дни Българският футболен съюз положи всички усилия, за да може футболистът на Апоел Беер Шева да бъде транспортиран на българска територия и да се включи към подготовката на представителната ни селекция за предстоящите двубои срещу Литва (14 октомври) и Албания (17 октомври)", съобщиха от футболната ни централа.

В първия ден на конфликта, вече официално обявен от Държавата Израел за война, "Фокус" се свърза с българския национал, за да се увери, че е добре, а по време на телефонния ни разговор се чуваха отчетливо звукът от ракетите, изстреляни от Ивицата Газа и сирените за тревога на израелска територия.

Във вторник Йоан се включи с жива връзка в социалните мрежи с деца, живеещи в непосредствена близост до центъра на конфликта в размирния район.

Виж коментарите (0)

Още по темата (356):
06.07.2024 AP: ХАМАС е дала предварително одобрение за примирие с Израел
26.06.2024 Прокуратурата обвини ливанеца-джихадист в призиви за война
22.06.2024 МВнР с предупреждение към българите
17.06.2024 Нетаняху разпуска военния кабинет
11.06.2024 Защо поколението Z подкрепя Палестина в конфликта в Газа
10.06.2024 САЩ обмислят едностранно споразумение с ХАМАС за освобождаването на петима американски заложници
Още новини от Национални новини:
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Д-р Ива Гаврилова, онкохирург: Тенът не е на мода
Притеснителна новина за учителите, които учат децата ни
Ето какво е положението след големия пожар на АМ "Тракия"
Радан Кънев за Кирил Петков и думите му за "Възраждане": Недообми...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).