Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Йордан Арабаджиев: Липсата на професионални водачи е причината 15-20% от камионите на нашите превозвачи да не се движат
Автор: Йоланда Пелова 21:09 / 09.10.2024Коментари (0)1381
©
Решението на Съдът на Европейския съюз да отмени задължението за връщане на превозните средства е изключително важно тълкуване и ние го отчитаме като много важен напредък по отношение на прилагането на Мобилния пакет. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“ изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

"За нас това е една победа, един прецедент за Съда на ЕС да отмени част от регламент, който всички ние бяхме наясно, че е изключително спорен. Т.е. за нас това може да се каже, че е добър вариант.“

Според него е било ясно, че от Пакета "Мобилност“ще отпадне разпоредбата за връщането на товарни автомобили на всеки 2 месеца в държавата по установяване поради абсурдността и липсата на логика в него.

"Контролните органи тълкуваха Мобилния пакет по начин, че водачът трябва задължително да се върне на едно от двете места: или в базата на превозвача, или на мястото си на пребиваване. В крайна сметка Европейския съд и в Договора за функциониране на ЕС се казва, че всеки има право на свободно движение. Т.е. няма как на водача да му бъде наложено той да бъде задължен да почива само и точно на тези два места. И Съдът наистина казва, че не може да се накърнява правото на водача той да избере в крайна сметка къде да почива,“ каза той и добави, че това е бил  един от най-големите проблеми в последните 2 години поради налагането на големи глоби спрямо превозвачите, които не спазват тази разпоредба.

Йордан Арабаджиев изрази надежда, че и за друга тяхна битка, свързана с приемането ни в Сухопътния Шенген, скоро време ще се намери решение. "Да се надяваме, че България ще бъде приета и в Сухопътния Шенген, което ще облекчи значително престоя на нашите камиони по границите, особено с Румъния,“ добави той.

Според него един от основните проблеми пред международните превозвачи е липсата на професионални водачи, които да управляват тежкотоварни превозни средства, като добави, че това е причината близо 15-20% от камионите на нашите превозвачи в момента да не се движат. "И не на последно място трябва да кажа, че инфраструктурата ни е много остаряла. Очакваме да има напредък по главните пътища. Много са проблемите, които има българският транспорт, но се надяваме към края на годината да има някаква светлина, най-вече свързана с Шенген.“



Още по темата: общо новини по темата: 551
12.10.2024 »
11.10.2024 »
11.10.2024 »
10.10.2024 »
10.10.2024 »
10.10.2024 »
предишна страница [ 1/92 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Издирват майка на две деца от София
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Ако видите тази жена, обадете се веднага в полицията
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: