Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Искат чудо по Коледа - стоките да поевтиняват, а не да поскъпват
Автор: Екип Varna24.bg 12:28 / 03.10.2012Коментари (8)895
© Varna24.bg
Повече хранителни стоки да бъдат на промоция по Коледа и новогодишните празници, обсъждаха вчера земеделският министър Мирослав Найденов и представители на търговските вериги. Целта е празничните намаления да се съсредоточат към продуктите от първа необходимост. В края на всяка година по Рождество министърът се обръща към търговците на храни да дадат възможност и у нас да се случи чудо по Коледа, както става в другите държави - стоките да поевтиняват, а не да се увеличават. По време на разговорите е ставало ясно, че форматът на намаленията няма да е един и същ за всички вериги, търси се по-разчупен вариант и включването на повече стоки. Освен това всяка верига сама ще избере и различно време, в което да предлага своите промоции. Най-важното е повече хора да могат да се възползват от тази възможност, каза министър Найденов.

Вече трети месец продължава кампанията на няколко вериги да "замразят" цените на десет основни хранителни стоки - бял хляб и хляб "Добруджа", краве прясно и кисело мляко, кренвиршите, яйцата в разфасовка по 10 броя с размер М, краве сирене и масло, кашкавал "Витоша", свинско и пилешко месо.

От хипермаркетите са отчели повишено потребление на тези продукти, част от които се е наложило да продават по себестойност или под нея, за да спазят обещанието си и да отговорят на търсенето. На вчерашната среща не е било обсъждано следващо замразяване на цените, но министър Найденов не скри, че има желание да се разшири групата на хранителните продукти, които се предлагат на промоция. Крайното решение обаче е в ръцете на търговските вериги. Те работят в жестока конкуренция за всеки клиент, потреблението е свито, българският пазар е много малък и веригите имат определен ресурс, напомни министърът.

Потребителите обаче подкрепят идеята и пазаруват стоките, които са български, и по този начин подкрепят родните земеделски производители.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.10.2012 г.
+1
 
 
За да стане така,както е в Центр. и Западна Европа, трябва управляващата ни върхушка да спре да играе на страната на големите търг.вериги и срещу нас,обикновените граждани.Това става с разбиване на монопола на големите вериги-Метро,Карфур,Билла,Кауфланд,Хит,Лидл и т.н. Как? Ами с ежедневен контрол и голеееееми глоби.Толкова големи,че да не помислят въобще да се откупуват от властниците.Ама щели да си идат.Ами да си идат.Пазарът празни пространства не търпи!Само,че имаме ли БЪЛГАРИ-управляващи?С главно Б.Само подлагащи се за комисионни временно стоящи на високи постове.Затова сме най-бедните и пазарът ни е кожодерия,а не пазар.Впрочем и "капитализмът" ни не е такъв,а най-обикновен китайски пост-комунизъм.Там капиталистите им са назначени от политбюро на всеки парт.конгрес,тук - от последното политбюро от 1989 г. Там китайците умират от глад и бягат по света,тук - същото... Открийте разликите.Разлика има само в мащабите.
+1
 
 
Наистина ще е чудо,за Коледа да поевтинеят стоките в България и много искам да го видя!
+3
 
 
Министърат ни да не се кахъри за просперитета на големите търговски вериги. В България по традиция всичко за Коледа поскъпва за разлика от другите страни. Там, където държавата е държава, а не само някаква си дума и понятие това е факт. Тук само се търсят причини, поради което това да не се случва.
Aнонимен
на 03.10.2012 г.
+3
 
 
Не цените на стоките са високи,ами заплатите са мноооого ниски.Нужно е завишение на заплатите Господин Найденов.
+2
 
 
Докато няма пределни търговски надценки цените няма да се укротят!
+4
 
 
Кел файда ! Аз три месеца ще купувам на още по-завишени цени заради случая , за да мога три дена да купувам на намалени цени , и то ако им улуча часа . Все ден нов сюрприз .
Aнонимен
на 03.10.2012 г.
+3
 
 
ха , ха , ха , какъв е тоя виц бе.....
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Избор на български еврокомисар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: