Испания търси 1239 гурбетчии

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:57 / 04.07.2008
1112
До 16 юли бюрата по труда набират 1239 селскостопански работници за гроздобер в Испания, съобщават от Агенцията по заетостта. Окончателният подбор на кандидатите ще стане на интервю в края на месеца от смесена българо-испанска комисия. Одобрените ще заминат за провинция Кастиля ла Манча. Изискванията към работниците е да имат опит в селското стопанство, да са на възраст 20 - 45 г. и да са в добро здраве. Те ще постъпят на работа на 10 - 17 септември и ще сключат едномесечен договор. Брутната заплата е 44,50 евро на ден. Транспортът, настаняването и храноденът са за сметка на гурбетчията. Той ще плаща по 4 евро на нощ, храната и транспортът излизат общо 100 евро.

Необходимите документи за кандидатстване са молба за допускане до интервю, автобиография с информация за професионален опит в областта на растениевъдството и овощарството, декларация, че не страда от сърдечно-съдови и опорно-двигателни болести. Освен това трябва да преснеме първата страница на международния паспорт, чиято валидността не трябва да изтича преди 1 ноември т.г. За тези, които вече са работили в Испания - и копие на издадените от страната документи.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Само за година: Застрахователите изплатиха над 1,37 млрд. лева пр...
Депутатите обсъждат мотивите за ветото на президента върху Закона...
Последен ден: Изтича срокът за подаване на кандидатските листи за...
Земеделският министър поиска забрана за вноса на украински яйца в...
ЦИК е дала разрешение кметът на Минерални бани да бъде задържан
Законът ни препоръча, назначихме си служебни домоуправители, но в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).