Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ивайло Иванов, СОРА: Три важни послания бяха излъчени от срещата на върха на НАТО във Вашингтон
Автор: Йоланда Пелова 20:05 / 12.07.2024Коментари (0)1452
© Фокус
Срещата на върха на НАТО във Вашингтон изпълни целите, които си беше поставила, като една от тях е пакетът от мерки в помощ на Украйна. Това каза Ивайло Иванов от Съюза на офицерите от резерва "Атлантик“ (СОРА)  в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“.

По думите му три важни послания бяха излъчени от срещата на върха на НАТО във Вашингтон. На първо място това беше посланието, че въпреки опитите на Русия да ерозира общественото мнение, Алиансът декларира ясната готовност да продължи да оказва помощ на Украйна, която се изразява в гласуването на 40 милиарда евро помощ Украйна, която тя ще получи през следващия година, както и поемането и координирането на военната помощ от формата "Рамщайн“ от НАТО, което според него ще даде една последователност, устойчивост на предоставянето на тази военна помощ.

"Друго важно нещо в дългосрочен аспект е назначаването на специален представител на НАТО, който ще бъде изпратен в Киев, и чиято основна цел ще бъде именно дългосрочния ангажимент на НАТО към приемането на Украйна в организацията,“ обясни той.

На второ място срещата на върха трябваше да покаже, че независимо от изборите на някои ключови страни в Европа и сътресенията, които бяха свързани с тези избори, те не са повлияли на стабилността на тези държави и на организацията като цяло. И на трето място срещата във Вашингтон демонстрира важната роля на НАТО за сигурността на САЩ от една страна, и от друга страна, водещата роля на САЩ в НАТО, като по този начин създаде положителни нагласи сред американската общественост. "Целта беше да се противопостави на скептичната позиция, която Доналд Тръмп изразява по отношение на НАТО.“

Според Ивайло Иванов най-застрашената част е Източния фланг на НАТО и участието на България в осигуряването на военна мобилност има за цел изграждането на два военни коридора, които да дадат възможността за бързото преминаване на границите по направлението юг-север на въоръжение, техника и хора.

"Целта е синхронизирането на административните процедури на законодателно ниво на всички страни членки, за да може да се случи бързото придвижване, защото скоростта на придвижване и времето за реакция е изключително важна. Изключително важно е да има и подготвена инфраструктура. Т.е. да имате подготвените маршрути, съответно пътища, мостове, ЖП линии, които могат да поемат този трафик, при това с необходимото натоварване,“ каза той и добави, че от инвестицията в българската инфраструктура ще спечелят всички граждани, бизнесът и българската икономика.



Още по темата: общо новини по темата: 160
14.08.2024 »
14.08.2024 »
13.08.2024 »
12.08.2024 »
12.08.2024 »
12.08.2024 »
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: