Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ивайло Кунев: Ако си даващ, шансът да се справяш в предприемачеството са доста големи
Автор: Живко Кръстев 14:26 / 27.10.2023Коментари (0)541
©
Най-голямото знание е концентрирано в книгите и то в тези книги, които не са художествена литература, а са насочени към личностно развитие, професионална компетентност.  #BookTalks е събитие за книгите и за хората, които са ги прочели. Това каза в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ Ивайло Кунев – автор и основен водещ на формата #BookTalks.

“Живеем в свят, в който има прекалено много книги, а времето ни е все по-малко, защото ежедневието ни е много натоварено. Изборът е дали си струва, дали можем да отделим време. Бил Гейтс прави много препоръки за книги и има една разделителна линия от 32 книги за година, която прави разликата между успеха и неуспеха.  #BookTalks си поставя за цел да ни преразкаже книгите, да ни даде съвет, да ни даде някои от изводите, но и да чуем как хората са ги прочели. Различните хора си вадят различни изводи. Създава едно общество от прекрасни, четящи хора, които се интересуват от успех и личностно развитие и създаването на контакти е прекрасна платформа в това събитие", поясни той.

“Аз съм един от лекторите, ще представя книгата на  Адам Грант най-младият професор в историята на най-големите топ 5 университета в Щатите. В книгата си “Дай, за да получиш" Адам Грант разделя хората на вземащи, които биха поставили личния си интерес над интереса на групата, в която се намират. Балансиращи, които винаги търсят баланса - дават толкова, колкото получават. И даващи, които са склонни винаги да дават повече. Кои от тези три групи биха постигнали най-високи лични резултати? Отговорът е, че даващите. Ако си даващ, шансът да се справяш в продажбите, в инженерството, в предприемачеството са доста големи. Адам Грант и неговата книга, която ще представим тази седмица, по грабващ начин ни казва, че има такива модели за реципрочност. Книгата ни предизвиква да погледнем встрани от очевидното. Народът отдавна е казал, че трябва да бъдем много рационални и даващи в дадена ситуация, обществото и средата по-често ни бута да бъдем вземащи или най-често балансиращи", отбеляза Ивайло Кунев.

Най-важната книга, която е резюмирал Ивайло Кунев в  #BookTalks това е на Виктор Франкъл “Човек в търсене на смисъла".  Виктор Франкъл казва едно простичко нещо “Човек, който има своето защо, може да понесе каквото и да е какво и как".

Той разказа, че когато чете книга, построява мозъчна карта на книгата. Знанието от книгата чрез тази карта е по-лесно и системно осъзнато. Той е почитател на аудио книгите, и препоръча на всички, които се разсейват да слушат аудио книгите да го правят по-бързо, както и в подкастите, както и  You Tubе, ако повечето аудио книги се записват със 100 думи в минута, това означава да се слушат с около 150 думи в минута. Аудио книгата може да се превърне в изключително лесен модел за получаване на знание и информация. Децата се справят също много добре с аудио книгите.

33-то издание на #BookTalks започва на 28 октомври от 17 часа, а реалното представяне и лекторите ще се качат на сцената в 18 ч.  #BookTalks е събитие в което има двама лектори и две книги и това, което лекторите са извлекли от книгите. Ивайло Кунев ще представя книгата на Адам Грант “Дай, за да получиш". Вторият лектор е Александра Алгафари, психотерапевт, тя ще представи “Когато тялото казва не" на д-р Габор Мате.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
Арестуваха продуцента Нико Тупарев
Рокади в ДПС
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: