Иван Гешев: Има данни, че загиналият в Панчарево шофьор е употребил сериозни количества алкохол

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:32 / 07.09.2022
1424
Има данни, че загиналият шофьор при катастрофата в Панчарево е употребил сериозни количества алкохол. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Единствената ми информация е преди да дойда. Сега, не мога да гарантирам за пълна достоверност, че има данни, че е употребил сериозни количества алкохол“, обясни главният прокурор.

Иван Гешев подчерта, че от прокуратурата са изготвили законови предложения, касаещи шофирането на автомобил след употреба на алкохол и наркотици, които са били внесени в парламента.

Тук възниква въпросът, който години поставяме, че е на лице в пъти ръст, даже десетки, стотици пъти ръст на престъпленията, свързани с употреба на МПС след употреба на алкохол и наркотици. И сме изготвили съответни законови предложения още в 44 НС - да се отнема превозното средство, собственост на дееца. По време на Саркози със сходни мерки бяха постигнати много сериозни резултати във Франция", каза Гешев.

Нели СТАВРЕВА

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Вижте задръстването край Кресна! По-добре изберете друг маршрут!
Тази атракция по нашето Черноморие си струва да се види!
На връщане от Гърция българка възкликна: От години не съм виждала...
Корнелия Нинова: Председател съм на БСП, защото такъв е законът
Манол Пейков за листите на ПП-ДБ: Няма 100% яснота
Чужденци направиха документален филм за АМ "Тракия", заглавието: ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).