Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Иван Петков: БСП е в огромна криза и опасността, че може да не бъде парламентарно представена - съществува
Автор: Ива Дойчинова 18:09 / 26.06.2024Коментари (0)808
©
Политическата обстановка в парламента е неясна, с неясно бъдеще, съмнения дали няма да отидем на поредни парламентарни избори. С ниската избирателна активност пада легитимацията на Народното събрание. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“ депутатът от БСП Иван Петков - Бебето.

Тезата на БСП за първия и втория мандат е, че няма как да ги подкрепи, защото има решение на Националния съвет. При третия мандат трябва да събере Националния съвет и да се реши какво ще се прави, но трябва да се знае президентът на кой ще го даде.

“Нашата готовност за поемане на третия мандат ще бъде коментирана с Националния съвет, а след това и с другите формации в Народното събрание", каза Иван Петков.

По думите му, когато се говори за анализи е необходимо време. В Националния съвет е имало констатирани тези защо се е стигнало до този резултат. Посочва се войната с президентството, която носи негативи. Той напомни, че президентът е избран два пъти с подкрепата на БСП.

“Вътрешните борби също водят до ниска избирателна активност и отдръпват избирателите. Нападките в медиите един срещу друг. Няма еднолична власт, както се говореше преди това".

Надява се с времето да имат възможности за вътрешен диалог, да посочат къде са им грешките, а може да се стигне и до промяна на Устава.

“На Националния съвет на 15 юни никой не е говорил за премахването на прекия избор. До ноември месец е заложен пряк избор на лидер на БСП", сподели депутатът от БСП.

Когато се търсят грешки излизат най-различни тези, той подкрепя тезата, че БСП са по-евроатлантическа формация, а симпатизантите й са с нагласата и виждане към Изтока, не искат да разрушават взаимоотношенията си с Русия, позициите  с Украйна.

“Виждаме какво се случва в Близкия изток, много по-фрапиращо от това, което се случва в Украйна и всеки мълчи, говоря за поддръжниците на про-Украйна. В Палестина наистина се извършва геноцид срещу обикновените хора. За фракциите в БСП и лицата, които се коментират като Кирил Добрев, Георги Геров, те са изключени от БСП. Внушенията, които се правят тези дни, допълнително нагнетяват негативното отношение на обществото към нас. Умолявам всеки един от колегите вътрешнопартийно да не прави такива внушения, защото този път имаме 7%, после 6% и следващия път ще се борим за бариерата, точно поради вътрешните битки. В момента в ДПС текат много по-фрапиращи неща, но никой не ги коментира", отбеляза Иван Петков.

Той смята, че ще има нов лидер на БСП, но не може да каже кой, защото няма все още изявени хора, които тръгват в надпреварата. Първо трябва да имат номинации и след това да има битка на идеи.

“БСП е в огромна криза и опасността, че може да не бъде парламентарно представена съществува. Трябва да има идеи, които да се спазват и да се тръгне към едно ново начало. Редно е да има чуваемост. Ние трябва да говорим да се избират местни лица-водачи на листи. В много области се предлагат хора, в повечето случаи от София, и може би затова не достигат посланията им до местните хора. Сега ние търсим начин да си върнем доверието в нас, да се спрат войните - вътрешни и външни, да търсим обединение с левите формации, тъй като техният зародиш по един или друг начин е БСП. Нашето ръководство трябва да търси сближаване с тези формации. Младите са по-зелени, но в по-големите градове я няма залената политика на БСП. Когато моето дете стане на 18, бих искал да има възможност да гласува за БСП", заключи Иван Петков-Бебето.



Още по темата: общо новини по темата: 827
28.06.2024 »
25.06.2024 »
23.06.2024 »
22.06.2024 »
20.06.2024 »
20.06.2024 »
предишна страница [ 1/138 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Рокади в ДПС
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: