Иван Сотиров за ПП-ДБ: И на национално, и на местно ниво, при тях всичко е пазарлък и сделка

Автор: Цоня Събчева
Коментари (0)
17:34 / 23.02.2024
1228
Аз съм доста скептичен и се опасявам, че това поведение, на Общинския съвет, с което се срива авторитета му, пречи и на собствения им кмет. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" Иван Сотиров, народен представител от 37-тото и 40-тото Народно събрание, бивш кмет на столичния район "Средец“, сега общински съветник от "Синя София".

"ПП-ДБ блокират дейността на Общинския съвет, три месеца се пазариха. Виждаме, че и на национално, и на местно ниво, при тях всичко е някакъв пазарлък и сделка. Не че другите не го правят, но те го правят по най-глупавия и вреден начин. Три месеца беше блокирана дейността, сега започнаха да се правят на жертви, след като им се предлагаха 6 комисии, те от три се отказаха. Вчера на заседанието, когато бяха гласувани наново комисиите, заради заповедта на техния областен управител, те оттеглиха още един свой председател на комисия. Те си дават отводи и се оттеглят от комисии. Второто, което е, да твърдиш, че има първа и втора категория комисии е абсолютно некоректно, ами това означава, че ти цели сектори от общинската политика, там, където имаш и заместник-кметове, ги смяташ за втора категория дейности. И аз днес гледам, че една от техните общински съветници също възрази, защото те явно имат различия, вътре нямат единна позиция по отношение на това оттегляне от комисиите, които им се дадоха. За тях първа категория са комисиите, където се разпределят много пари. А това говори вече за един нездрав интерес, и за едно желание да управляват без ГЕРБ по гербаджийски", добави Сотиров.

По думите му това, което се вижда и на национално, и на местно равнище, е че ПП-ДБ се опитват, но го правят с този техен болшевишки ентусиазъм.

"Борисов е страхлив и като види, че общественото мнение по даден въпрос се обръща, той е доста гъвкав, и веднага сменя позицията. Докато ПП-ДБ са готови да вървят напред, независимо какви са обществените реакции, докато си счупят главата. Но създават големи проблеми за държавата и за всичко. Значи, те имат кмет на София, почти пълен пакет районни кметове, защото кметове на ГЕРБ има двама или трима, всички районни кметове са техни. Председател на Общинския съвет, мнозинство в Общинския съвет, мнозинство във всички комисии, което е пропорционално на представянето им в Общинския съвет", каза още Иван Сотиров.

Той посочи още, че ПП-ДБ са искали Бюджетната комисия, икономическата, там, където се разпределят големите ресурси. Което показва, че те искат да затворят културата, въпреки че един председател на комисия, когато няма мнозинство, независимо, дори от ГЕРБ да е, които са най-голямата фракция след тях, нищо не можеш да направиш. 

Според Сотиров, нещата в Столичния съвет са стигнали почти до споразумение на ПП-ДБ с БСП, но са се развалили заради паметника на Съветската армия.

"Тази част от местната коалиция, която участва в националната сглобка, форсира премахването на паметника на Съветската армия, за да минира. Очевидно ПП-ДБ предпочитат партньорството с ГЕРБ в София, както е на национално равнище, отколкото с БСП. И има го това различие, Бонев ги обвини почти така недвусмислено. Каза, че това или е недоразумение, или целенасочена провокация, в която те са били стигнали почти до споразумение с БСП. Това и от БСП, между другото се потвърди. И непрекъснато им го натякват, че те с разрушаването на паметника са минирали постигането на тази коалиция. Така че с БСП не им се получиха нещата, с ГЕРБ не могат да се разберат, защото ГЕРБ не могат да приемат още положението си на опозиция. Те не са свикнали да бъдат дълго в опозиция. Тези пък не могат да приемат ПП-ДБ-СС ролята си на управляващи. Първо, защото те манталитетно, а и голяма част от техните избиратели са от тази революционна вълна, която много е лесно да ходиш да се снимаш там с павета и да громиш Общината, друго е да управляваш, София има много тежки проблеми. Те очевидно нито имат компетентността, нито манталитета да поемат отговорността за едно управление. Те винаги ще живеят с мисълта, че са някаква опозиция и така ще се представят пред избирателите, защото не желаят да носят политическа отговорност. Не могат да носят политическа отговорност и нямат и компетентността очевидно да управляват", добави Иван Сотиров.

Неговите опасения са, че в Общинския съвет на София има хора, при които това е състояние, от което те няма да излязат до края на мандата и това ще бъде проблем за него.

"Това са хора, които се прегърнаха и с ДПС, с БСП, с ГЕРБ, те са абсолютно всеядни. Те могат с всеки, в името на това да са във властта и до парите", каза още Сотиров.

Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
27.06.2024 Симеон Ставрев: Благовест Георгиев беше пиян във вечерта, когато стана инцидента, при който блъсна кола
27.06.2024 Общинският съветник в СОС, причинил катастрофа: Не съм бягал от местопроизшествието, не съм злоупотребявал с положението си
20.06.2024 Контрера: Не гей парад, психиатрия трябва за такива! Не искам дъщеря ми да живее след време в извратена, джендърска държава
08.04.2024 Пътниците, които идват до София от Мездра-Видин, Варна и Русе ще трябва да слизат на жп гара София Север
26.03.2024 Контрера избухна срещу Асен Василев: Ще изтъргува горите и ще наложи финансов Big Brother на хората чрез НАП
26.02.2024 Таков: Следва саботаж на европейските избори от ръководството на БСП
Още новини от Национални новини:
ДПС свали доверие от още един депутат
Инвеститор: Вместо да си купите апартамент или 1 кг злато, по-доб...
Лошо! Студентските такси ще надхвърлят 1000 лева
Младите родители, които дишат райски газ пред бебето си, са от Пл...
Депутат от ДПС: Гласувах против кабинета "Желязков", вотът ми беш...
Ген. Константин Попов: Заплахата е реална, войната става по-кърва...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).