Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Иво Иванов: С историите, които разказвам, искам да допринеса за един по-добър свят
Автор: Живко Кръстев 12:38 / 05.10.2023Коментари (0)859
© YouTube
Открих своята мисия в историите, които разказвам, за да допринеса с нещо за един по-добър свят. Това каза в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ писателят и журналист Иво Иванов. "В даден момент от живота си човек си дава сметка, че е натрупал някакви знания, някаква мъдрост, може би опит, преживявания. И тогава идва въпросът: какво да направя с тези ресурси? И за мен отговорът на този въпрос беше: трябва да ги разкажа всички тези истории, и да се опитам да ги пратя на хора, които биха имали нужда от тях, които биха намерили полза в поуките от историите, от техните герои, биха ги използвали в момент, в който биха имали нужда от помощ. Това беше причина № 1“, разказа Иванов.

"В последните години имаме доста поводи за притеснения в глобален аспект. Виждаме зараждането на нови диктатури, на все по-разделени общества, живеем все повече в биполярна обстановка, в която няма нищо между двата полюса. И аз почнах да мисля върху тези проблеми в последните години и да си задавам въпроси какъв е изводът от тази ситуация, и дали не сме на път да повторим най-драстичните си грешки като човечество. Отговорите ми се сдържат в разказа от последната ми книга "Понякога трябва да се отдалечиш“ – истинската мисия на този разказ е да ни насочи към неправдоподобната сага на надеждата, на вярата в човешкото начало,“ сподели още писателят.

"В началото на ХХ век бедността, войните, фанатизмът, гладът, диктатурите, страдания са били ежедневие за цялото човечество. По доброто начало винаги се е стреляло. Така е от момента, в който сме открили, че сме способни на вяра в доброто начало. Понякога тази вяра е ранявана, понякога е падала, понякога е страдала, куршумите обаче неизменно са отскачали от гърдите й, и тя се е изправяла непоразена и сияеща. И затова може би трябва да се отдалечим и да се замислим къде се намираме в момента. Аз вярвам, че стремежът към звездите, разбирателството, въображението, научно-техническият прогрес, желанието за хармонично съжителство ще надделеят над тези затихващи крясъци на нашето мрачно минало. Вярвам, че ще поемем в правилната посока,“ каза още Иво Иванов.

"Всички хора имаме общ знаменател – всеки човек има обвивка и сърцевина. Според мен под обвивката сърцевината ни обединява като хора. Аз се опитвам да помогна на хората да станат по-силни. Хората имат нужда от надежда, от светлина. И може би затова сме се открили един друг. Не моите читатели са открили мен, аз съм открил тях, и съм им толкова благодарен и щастлив, че те съществуват и ме осмислят,“ сподели още писателят и журналист Иво Иванов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
Арестуваха продуцента Нико Тупарев
Рокади в ДПС
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: